hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fikret Orman "git" dedi, gitti

    Fikret Orman git dedi, gitti
    expand

    Beşiktaş'ta İbrahim Altınsay'ın ardından İcra Kurulu Başkanı Cem Bilge de görevinden ayrıldığını açıkladı. Bilge, "Fikret Orman 'Git' dedi, ben de gittim" açıklamasında bulundu.

    Altınsay'ın dün istifasını Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerine sunması ve istifasının kabul edilmesinin ardından Cem Bilge de görevinden ayrıldı.

    Cem Bilge de ayrıldı

    Beşiktaş'ta 25 Mart'ta yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan seçilen Fikret Orman'ın yönetim kurulu listesinde yer alan Cem Bilge, görevinden ayrıldığını açıkladı.

    Siyah Beyazlı kulübün icra kurulu başkanlığını yürüten Cem Bilge, Başkan Orman'ın isteği üzerine görevinden ayrıldığı dile getirdi. Bilge, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Fikret Orman ile bir çok konuda görüş ayrılığı yaşadığını ve sonuç olarak başkan Orman'ın isteği üzerine görevinden ayrıldığı söyledi.
    Cem Bilge ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fikret Orman 'Git' dedi, ben de gittim. Kendisine rahatsızlık vermek istemiyorum" ifadelerini kullandı.



    İbrahim Altınsay'dan açıklama

    Beşiktaş'ta fahri olarak yürüttüğü "Futbol Takımlarının Yeniden Yapılandırılması Genel Koordinatörlüğü" ve "Futbol Komitesi Üyeliği" görevinden ayrılan İbrahim Altınsay, başkan Fikret Orman ve futbol komitesi başkanından yeterince destek göremediğini söyledi.

    İstifasıyla ilgili spekülasyonları önlemek, konuyu gündemden mümkün olduğunca çabuk kaldırmak ve kapatmak için ilk ve son kez bir açıklama yapmayı gerekli gördüğünü kaydeden Altınsay, göreve gelir gelmez gece gündüz çalıştıklarını ve kısa zamanda ortaya bir "Yeniden Yapılanma Projesi" çıkardıklarını belirtti.

    Altınsay, yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

    "Beşiktaş dengeli, gelişmeye açık, dinamik, mücadeleci ve çağdaş bir takım olacaktı. Bunun için, şimdiye kadar Beşiktaş'ta verdiğinden çok alanların tasfiye edilmesi, edilemiyorlarsa 'Fulya'da Düz Koşu'ya yollanmaları gerekiyordu.

    Teknik direktör bu stratejiye göre seçilecek, Ümraniye ve Özkaynak Düzeni buna göre yapılandırılacaktı.

    Projeyi uygulamaya başlayınca başkanımızdan ve futbol komitesi başkanımızdan yeterli desteği göremedim. Projeye ilişkin kuşkular ve kararsızlıklar doğmaya başladı. Son olarak teknik direktör konusunda bilgim ve onayım dışında adımlar atılınca, görevde kalmama artık gerek duyulmadığını anladım. Artık bir işlevi kalmayan bu görevden ayrılmak zorunda kaldım. Üzülerek aldığım bu kararda, komite üyesi öteki arkadaşlarımla ya da bazı yönetim kurulu üyeleri ile olan anlaşmazlıkların etkili olduğu tamamen asılsızdır. Böyle anlaşmazlıkların olduğu tamamen uydurulmuş haberlerdir.

    'Yeniden Yapılanma Projesi'nin Beşiktaş ve ülke futbolu için tek çare olduğuna inancım tam. Bu yolda atılacak her adımda, istek olursa, elimden gelen her türlü desteği göstermeye devam edeceğim. Konunun böyle kapanmasını diler, saygılar sunarım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow