hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya cezayı çok ağır buldu

    Rusya cezayı çok ağır buldu
    expand

    Rusya Futbol Federasyonu yetkilileri, taraftarlarının karıştığı şiddet olayları nedeniyle Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) verdiği cezaların "çok ağır" olduğunu öne sürdü.

    Taraftarları Avrupa Futbol Şampiyonası'nda stat görevlilerine saldıran ve bir maçta havai fişek atıp, yasadışı pankart açan Rusya'ya UEFA'nın verdiği cezalara, ülkenin futbol organından tepki geldi.

    Rusya Futbol Federasyonu yetkilileri, maruz kaldıkları "ağır" cezaların iptali için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, para cezasını ödemek zorunda kaldıkları takdirde ise bunu holiganlardan tazmin edeceklerini ifade etti.

    UEFA, dün akşam açıkladığı kararında, taraftarları stat görevlilerine saldırdığı için Rusya'ya 6 puan ceza vermiş, kararın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off maçlarına kadar askıya alındığını belirtmişti.

    Rusya, ayrıca Ukrayna'nın Wroclaw kentinde 8 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile yapılan maçta Rus taraftarların havai fişek atması ve yasa dışı pankart açması sebebiyle de 120 bin euro para cezasına çarptırılmıştı.

    Rusya Futbol Federasyonu'nun, kendilerine yazılı olarak iletildikten sonra ceza kararlarına 3 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow