hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş Samet Aybaba'yla anlaştı

    Beşiktaş Samet Aybabayla anlaştı
    expand

    Teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Samet Aybaba ilegörüşmelere başlandığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi. Aybaba'ya ilk yıl için 1 milyon 400 bin lira ödenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta Mustafa Denizli ile görüşen, ancak anlaşma sağlayamayan Beşiktaş yönetimi, Samet Aybaba ile el sıkıştı.

    Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., KAP'a gönderdiği açıklamada Samet Aybaba ile görüşmelere başladığını duyurdu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada: "Teknik direktörlük konusunda Samet Aybaba ile görüşmelere başlanmıştır." denildi.

    Kavalcı: 4 yıllık mukavele imzaladık

    Samet Aybaba ile anlaşan Beşiktaş'ta, yönetim kurulunda futbol komitesi üyeliği yapan Ahmet Kavalcı, DHA'ya yaptığı açıklamada "Samet Aybaba tüm camiamıza hayırlı olsun" dedi. Kavalcı; "Kendisi ile 4 yıllık mukavele imzaladık. Hocamız, yardımcılarını 1 hafta içinde belirleyecek. Kamuoyu önünde de en kısa zamanda ayrıntılı bir şekilde açıklamada bulunacağız" diye konuştu.

    İlk yıl için 1.4 milyon lira

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Samet Aybaba ile 4 yıllık anlaşma sağlandığı ve teknik adama ilk yıl için 1 milyon 400 bin TL ödeneceği bildirildi.

    Açıklama şöyle:

    "Samet Aybaba ile 4 yıllığına anlaşılmıştır. Kendisine;
    2012-2013 sezonu 1.400.000 TL'sı;
    2013-2014 sezonu : % 10 artış,
    2014-2015 sezonu : % 8 artış ,
    2015-2016 sezonu : % 6 artış yapılacaktır."

    Samet Aybaba ile 4 yıllık anlaşma sağlayan Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlerin Recep Çetin ve Ulvi Güveneroğlu olması bekleniyor.  

    -Kariyeri-

    İskenderunspor’dan 1977-78 sezonunda Beşiktaş’a transfer olan Samet Aybaba, 3 Eylül 1955’te Adana’da doğdu.

    Siyah-Beyazlı ekipte orta saha ve defansta yer aldı. 11 yıl Beşiktaş forması giydi, kaptanlık yaptı.

    334 lig maçında 7 gol atan Samet Aybaba, 1988 Temmuz’unda jübile ile futbolu bıraktı.

    A Milli Takım’da oynama şansını bir türlü yakalayamayan Aybaba, 2 kez Ümit, 8 kez de genç olmak üzere toplam 10 defa Milli oldu.

    2 Lig, 1 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık, 2 TSYD Kupası Şampiyonluğu yaşayan Samet Aybaba, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük mesleğini seçti. Ankaragücü, Gençlerbirliği, Gaziantepspor gibi kulüplerde oldukça başarılı sonuçlar aldı. Gençlerbirliği, Aybaba döneminde, Türkiye Kupası’nı tarihinde 2. kez müzesine götürdü.

    Aybaba, başarılı teknik direktörlük kariyerini sürdürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow