hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray taraftarı ay sonunu bekliyor

    Galatasaray taraftarı ay sonunu bekliyor
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal bazı mevkilere nokta atışı transferler yapılacağını ve en geç ay sonunda bunların duyurulacağını söyledi.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal Kocaeli'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Aysal, "Taraftarlar büyük bir merakla transferleri bekliyor. Yeni gelişmeler var mı?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

    "Transferler bu sezonun en büyük atraksiyonu. Bunun için ciddi bir çalışma yapılıyor. Bütün kulüpler gibi biz de yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki bu ay sonuna kadar da programımızı tam olarak tatbik edip taraftarlarımıza iyi haberler vereceğiz. Biraz ince eleyip sık dokuyoruz. İlk gördüğümüze de koşup da hemen alalım demiyoruz. Galatasaray'ın eksiklikleri belli ve çok iyi bir takımımız var. Bu eksikliklere biz nokta atışı yapmak durumundayız. Her pozisyonda bir eleman öbüründen daha iyiyse öbürünü kovuyor. Bunun için zamanımız vardı, biz de bu zamanı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz.

    Ünal Aysal, transfer düşünülen mevkilerle ilgili olarak da şunları söyledi:

    "Bizim takımımızın genel olarak herkes biliyor, bir derinliği yoktu geçen sene. Ama malesef her pozisyonda bir kişi veya iki kişi ile götürdük. Ama şimdi bir de Avrupa hedefimiz var. Bunu yerine getirmemiz için bizim sağ ve sol açıklara, bir de orta sahaya bir takviyeye ihtiyaçımız var. Defanstaki eksiğimizi kapattık gibi görünüyor şu anda. Fazla yok aşağı yukarı 4-5 kişilik güzel bir takviyeyle bu takım bu seneyi güzel bir şekilde göğüsler.  İsim veremem. Ama bu ay sonuna doğru bütün isimleri birarada açıklayacağız. Öyle bir planlama ve program yaptık."

    Ünal Aysal, Türk takımlarının Avrupa kupalarından men edilip edilmeyecekleriyle ilgili bir soru üzerine de "Türk futbolunun başı UEFA ile dertte değil. Dertte olabilirdi ama UEFA bunun mesajını geçtiğimiz günlerde verdi. Galatasaray ve Trabzon'u davet ederek Türk futbolu adına iyi bir işaret vermiş oldu. Türk futbolunun başı dertte değil ama bazı klüplerle sıkıntılar olacak gibi gözüküyor. İnşallah onlar da asgaride olur. Biz Türkiye'nin dışarıda en iyi şekilde ve en fazla sayıda kulüple temsil edilmesini istiyoruz. Bu isteğimizde de samimiyiz" dedi.

    Galatasaray'ın Avrupa'daki hedefiyle ilgili soruyu ise şöyle cevaplandırdı:

    "Avrupa'da Galatasaray'ın hedefini bütün konuşmalarımda belirtiyorum. Taraftarlarımızı da yüreklendirmeye çalışıyorum ve gerçekten de isteğim bu. Galatasaray'ın yeri Avrupa. Bizim Avrupa'da bir sonraki sene daha iyisini yapmamız gibi bir gelişim tablosu çizdik. Bu tablonun getirdiklerine bakmak lazım. Ama hedefimiz önümüzdeki 3-4 yıl içersinde Avrupa'da gerçekten arzuladığımız ve hakettiğimiz yeri almak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow