hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Özil'in avukatı suç duyurusunda bulundu

    Mesut Özilin avukatı suç duyurusunda bulundu
    expand

    Alman Milli Futbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Mesut Özil'in avukatı Sascha Beumer, futbolcu hakkında bir twitter hesabından paylaşılan ırkçı içerikli ifadelerden dolayı suç duyurusunda bulundu.

    Beumer'in, ırkçı ifadelere karşı hemen harekete geçerek twitter hesabından ırkçı ifadeleri paylaşan kimliği belirsiz kişi hakkında suç
    duyurusunda bulunduğu bildirildi.

    Mesut'un babası Mustafa Özil, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, sözkonusu kişiye karşı hukuki işlem başlatıp başlatmama konusunda uzun süre düşündüğünü belirterek, "Bunu yapmak için bir çok neden var, yapmamak için de. Ancak suç duyurusuyla bunun bir daha tekrarlanmaması için bir sinyal vermek istiyorum. Burada sınır aşıldı" diye konuştu.

    Avrupa Şampiyonası'nda Almanya-Danimarka karşılaşmasının oynandığı sırada kişisel bir twitter hesabından, "Özil kesinlikle Alman değildir. Bir kağıt parçası, kökeni değiştirmez" mesajı yayımlanmıştı.

    "Alman Milli Takımı'nda sadece Alman adını taşıyan oyuncuların yer alması" gerektiği yönünde bir mesajın da yayımlandığı twitter hesabı, çok sayıda kişinin şikayeti üzerine kapatılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow