hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuyt 3 yıllık imzayı attı

    Kuyt 3 yıllık imzayı attı
    expand

    Fenerbahçe'nin yeni transferi Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, sağlık kontrolünden geçtikten sonra üç yıllık sözleşmeye imza attı. Kuyt yaptığı açıklamada "Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey" dedi.

    Medical Park Göztepe Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından düzenlenen basın toplantısında Prof. Dr. Bahadır Dağdeviren, Kuyt'a etraflıca muayene yaptıklarını belirterek, "Kuyt'ın profesyonel futbol yaşamını devam ettirmesine engel teşkil edecek herhangi bir ciddi rahatsızlığı olmadığını tespit ettik" dedi.

    Kuyt ise hastane yetkililerine teşekkür ederek, "Dünyanın çeşitli yerlerinde çokça check up'a girdim. Gördüğüm en modern hastane diyebilirim. Umarım sıkça buraya gelmem gerekmez" diye konuştu.

    Fenerbahçe Kulübü doktoru Asım Baykan da hastane yetkililerine teşekkür etti.

    Sağlık kontrolünde Kuyt'ın kulak-burun-boğaz, ortopedi, iç hastalıkları ve göğüs hastalıklarında muayene olduğu, eforlu EKG çektirdiği ve laboratuvar tahlilleri yaptırdığı bildirildi.

    Sağlık kontrolünün ardından Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na geçen Kuyt, burada 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

    İmza töreninde konuşan Dirk Kuyt, Türkçe olarak "Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey" dedi.

    Dirk Kuyt: "Şimdiden evimde gibiyim"

    Sözlerine Türkçe olarak "Merhaba Fenerbahçe’ diyerek başlayan Dirk Kuyt ise, "Her şeyden önce askerlere, şehit düşen askerlere saygılarımı göndermek ve sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Buraya bana ’Hoşgeldin’ demek için geldiniz. İstanbul’da geçirdiğim 2. günüm ve şimdiden kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu yüzden size çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Başkanımız Aziz Yıldırım’a da çok teşekkür etmek istiyorum. Umuyorum ki en kısa zamanda kendisi de bizimle birlikte olacak. Aynı zamanda 6 yılımı geçirdiğim eski kulübüm Liverpool ve Liverpool taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Orada çok güzel zamanlar geçirdim. Ama benim için  çok daha güzel zamanlar geçireceğim Fenerbahçe dönemi başlıyor. Aynı zamanda benim içimde taşıdığım hırs,  istek ve başarı arzusu oldukça fazla ve bunu Fenerbahçe taraftarı gibi muhteşem bir taraftarla çok daha kolay bir şekilde başaracağız. Başarılarımızla sizler bu statta bol bol bağırırken, sizlerle birlikte olmak istiyorum. Şanlı Fenerbahçe tarihini bir parçası olmak istiyorum" dedi.

    Kuyt törendeki sözlerini Türkçe olarak sarf ettiği  "Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey" cümlesiyle noktaladı.

    İmza törenine takım elbiseleriyle gelen gelen Dirk Kuyt, daha sonra soyunma odasına giderek çubuklu formasını giydi ve taraftarlara daha önceden imzaladığı belirli sayıda top ve formayı dağıttı. Tören, taraftarlarımızın Kuyt’a gösterdiği yoğun sevgi gösterileriyle sona erdi.

    Kuyt'tan açıklamalar

    Sarı-lacivertli kulübün İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'dan transfer ettiği Hollandalı golcü Dirk Kuyt, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlenen imza töreninden sonra Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulundu. Kuyt, Türkiye'ye geldiği ilk andan itibaren özel duygular yaşadığını belirterek, "Başta dün geldiğim andan itibaren çok özel anlar yaşıyorum. Bugün de aynı şekilde çok özel duygular yaşadım. Dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir karşılama olabileceğini tahmin edemiyorum" dedi.

    Kendisini bir takım oyuncusu olarak nitelendiren Hollandalı oyuncu, kariyerinde çeşitli mevkilerde oynadığını ifade etti. Kuyt, elde ettiği
    başarıları iyi performans göstererek kazanmaya çalıştığını dile getirerek, şunları söyledi:

    "Elbette kendi performansım önemli ancak takım olarak beraber elde ettiğimiz başarılar da önemlidir. Ben kendimi ileri uç oyuncusu olarak adlandırıyorum. Birden fazla pozisyonda oynayabilirim. Hollanda da oynadığım dönemde ileri uçta oynuyordum. Hocalarımız beni sağda, kanatta, forvet arkasında ve sol kanatta da oynattığı dönemler oldu. Ancak ben kendimi ileri uç oyuncusu olarak adlandırıyorum. Biraz önce de söylediğim gibi, benim için takımın başarısı önemli. Beraber, takım halinde hareket etmek ve başarıları beraber kazanmak benim için çok daha önemli. Hocamız da benden nerede yararlanmak isterse ben de takım olguları ışığında elimden gelenin en iyisini yaparım."

    -"Kazanmak için elimden geleni yaparım"-

    Kazanma hırsı nedeniyle idmanlarda ve maçlarda elinden gelen performansın en iyisini sergilemek istediğini vurgulayan Kuyt, "Ben kazanmayı seven bir insanım. Kaybetmeyi kabullenmeyen bir yapım var. Bunun için de elimden ne geliyorsa mutlaka yaparım. Bu kazanma isteğim sayesinde idmanlar olsun, maçlar olsun sahanın her tarafında mücadelemi verip kazanmak için her şeyi yapıyorum. Bu bakımdan insanlar bana 'Savaşçı' lakabını taktı" diye konuştu.

    Spor Toto Süper Lig hakkında olumlu düşüncelere sahip olduğunu söyleyen golcü oyuncu, "Türkiye Ligi'nin Avrupa'da saygı duyulan bir lig olduğunu düşünüyorum. Hollanda'daki arkadaşlarımla konuştuğumda, onların Türkiye ligi hakkında ne kadar olumlu düşüncelere sahip olduklarını öğrendim. Özellikle geçen sene derbi maçların oldukça fazla olması ilgiyi daha da artırdı. Türkiye liginin kaliteli ve oynamaktan keyif alacağım bir lig olacağını tahmin ediyorum" dedi.

    -"Kocaman'ın düşünceleri gelmemde en büyük etken oldu"-

    Teknik direktör Aykut Kocaman hakkındaki görüşlerini de açıklayan Dirk Kuyt, transferinin gerçekleşmesinde Kocaman'ın büyük etken olduğunu söyledi.

    Kuyt, şöyle konuştu:

    "Hocamız Aykut Kocaman ile çalışmalara başlamayı dört gözle bekliyorum. Çünkü kendisinin Sayın Ali Yıldırım ile birlikte gelmesi, transfer çalışmalarına başlamamız, anlaştıktan sonra da hocamızın benim hakkımdaki düşünceleri ve nasıl takım kuracağını benimle paylaştıktan sonra bende mükemmel bir izlenim oluştu. Kulüp hakkında çok daha fazla bilgi sahibi oldum. Sonuç olarak buraya gelmemde büyük etken sahibi oldu."

    -"Alex'in hoşgeldin mesajı beni mutlu etti"-

    Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından kaptan Alex de Souza'nın Twitter hesabı üzerinden hoş geldin mesajı yayımladığının hatırlatılması üzerine Kuyt, "Saygı duyulacak bir takım kaptanının ben imza attıktan hemen sonra bir mesaj yayımlaması ve bana 'Hoş geldin' demesi beni çok mutlu etti. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda çok önemli bir kaptan ve oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ben kendi performansımla kaptanımıza rekorlarını egale etmesi için elimden geleni yapacağım. Kendisinin de bana asistleriyle yardımcı olacağından eminim" dedi.

    Kuyt, Hollanda da bir vakıf kurarak engelli çocukların spor yapmasına katkıda bulunduğunu söyleyerek, "5 sene önce bir vakıf kurdum. Amacı engelli çocuklara spor yapma imkanı tanımak. Çünkü onların spor yapma imkanı olmuyor. Özellikle Hollanda'da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Engelli insanların spor yapmalarına yardımcı olmak istiyorum. Bunu da kendime görev olarak ediniyorum" şeklinde konuştu.

    Son olarak takım arkadaşlarıyla anlaşabilmek için Türkçe öğrenmek istediğinin altını çizen Hollandalı oyuncu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

    "Türkçe dersleri alacağım ve Türkçe öğreneceğim. Biliyorum ki bu zor olacak. Kulüp içindeki yaşantım ve buraya adaptasyon için gerekli olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşlarımızın ve çevremdeki insanların bu konuda bana yardımcı olacağını düşünüyorum. İlk öğrendiğim kelime 'merhaba' oldu. Daha da üzerine koyarak ilerleteceğim."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow