hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bamba 5 yıllık sözleşme imzaladı

    Bamba 5 yıllık sözleşme imzaladı
    expand

    Trabzonspor, İngiltere'nin Leicester City takımından transfer ettiği Souleymane Bamba ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

    Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Emin Kahraman, Fildişi Sahilli oyuncu Bamba'yı takım yetkililerinin uzun süredir izlediğini belirterek, "Bamba'yı transfer ettiğimiz için mutluyuz. Bamba'nın bugüne kadar sergilediği oyunu takımımızda da yansıtması temennimizdir" dedi.

    Yeni sezonda yaptıkları transferler ile taraftarlara güzel futbol seyretmek istediklerini dile getiren Kahraman, "Ülkemizde ön plana çıkan yerli futbolcularımızı transfer etme düşüncesi içerisindeyiz. Trabzonspor, son yaptığı transferler ile en az 5 yılın takımını oluşturuyor. Gelen gideni aratır diye bir laf var ancak, Bamba ile gelenlerin gidenleri aratmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

    -"Yakında Türkçe konuşurum"-

    İmza törenindeki konuşmasına Türkçe başlayan Bamba ise "Burada olmaktan çok mutluyum, umarım yakında Türkçe konuşurum" dedi. Yapması gereken birçok şeyin olduğunu ve Trabzonspor'da bunları göstereceğine inandığını ifade eden Bamba, şöyle devam etti:

    "Transferim gerçekleşmeden önce beni ikna eden iki unsur vardı. Bunlardan birincisi yakın çevreme danıştığımda herkes olumlu şeyler söyledi. Zokora'nın burada olması beni ikna etti diyebilirim. Diğer unsur ise tarihi boyunca Trabzonspor'un büyük hedeflere gitmesi benim için önemliydi. Trabzonspor'un İstanbul kulüplerine karşı tarihi boycunca mücadele verdiğini ve başarı elde ettiğini biliyorum. Böyle bir kulübün parçası olmak benim için çok önemli."

    -"Genç oyunculara yol göstereceğim"-

    Kendi özelliklerini anlatmasının yanlış olacağını, bunun takdirini taraftarlara bıraktığını vurgulayan Bamba, "Buradaki genç oyunculara yol göstereceğim. Mutlaka dönem dönem onlarla forma için rekabet yapacağız. Ama ben de onlara elimden geldiği kadar yol göstereceğim" ifadelerini kullandı.

    Türkiye liginde oynayan vatandaşlarından bilgiler aldığını belirten Bamba, "Onlar bana üst düzey rekabetin yaşandığını ve sert bir lig olduğunu söylediler" dedi.

    Geçen sezon Zokora ve Emre Belözoğlu arasında yaşanan tartışmaların sorulması üzerine ise Bamba, "Aslına bakarsanız yorum yapmam doğru olmaz. Neler olduğunu az çok biliyorum. Zokora adına konuşmam doğru olmaz. O söylenmesi gerekenleri söyler. Bunlar sahalarda olmaması gereken hareketler" yanıtını verdi.

    Konuşmasının ardından 5 yıllık sözleşmeyi imzalayan Bamba, daha sonra antrenman sahasına giderek gazetecilere yeni formasıyla poz verdi.

    -5 yıl için 5 milyon 189 bin 500 avro-

    Fildişi Sahilli oyuncuya 5 yıl için toplam 5 milyon 189 bin 500 avro garanti ücret ödeyecek olan Trabzonspor, daha önce futbolcunun bonservis bedeli için Leicester City Kulübü'ne ise 750 bin sterlin ödeyeceğini açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow