hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Avrupa'da

    Fenerbahçe Avrupada
    expand

    Fenerbahçe Avrupa'da... UEFA, TFF'ye Fenerbahçe'nin temiz kağıdını gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Fenerbahçe'ye, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alma konusunda UEFA'dan sevindirici haber geldi. Fenerbahçe Kulübü, UEFA'nın, katılım uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulu'nda olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesine karar verdiğini bildirdi.

    Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nin, kulübün 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasına karar verdiği belirtilerek, "Karar, UEFA'nın kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonu'na, bugün gönderdiği açıklama ile bildirildi. UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe Kulübü'nün kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna, katılım uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, şu an itibari ile Fenerbahçe'nin UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. Öte yandan Fenerbahçe, UEFA'nın bu yöndeki kararını İMKB'ye de bildirdi.

    Yıldırım: "Olayın üstüne sünger çekmek lazım"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Yıldırım, UEFA'nın, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğine yönelik kararıyla ilgili olarak, "Bugün nokta konuldu. Artık bu olayın üstüne bir sünger çekmek lazım, uzatmamak lazım. Önümüzdeki sene Fenerbahçe layık olduğu yerde olacak" dedi.

    Ali Yıldırım, FBTV'ye yaptığı açıklamada, UEFA'nın doğru bir karar verdiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Bugün nokta konuldu. Artık bu olayın üstüne bir sünger çekmek lazım,
    uzatmamak lazım. Önümüzdeki sene Fenerbahçe, layık olduğu yerde olacak. Fenerbahçe'nin bu müsabakanın içinde olmaması için gereken çalışmalar maalesef yurt dışından çok yurt içinden yapıldı. Bu bizleri çok üzdü. Her şeyin içindeyiz, her şeyi biliyoruz. Gitmememizi isteyen çok kesim vardı, ama UEFA'nın kararı doğru. Çok üzülen oldu, ama çok da sevinen oldu. Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. Fenerbahçe olması gereken yerdedir. Geçen sene alınmamıştık, ne değişti de bu sene alındık. Geçen sene alınmamamızın cevabı yok."

    Bakanlık memnun

    Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA'nın, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alması kararıyla ilgili olarak, "Türk futbolu adına kaygı uyandıran gelişmelerin giderek azaldığının bir göstergesi" dedi.

    Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe adına çıkan kararın memnuniyet verici olarak nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA'dan bu yönde bir karar çıkacağına dair inançları olduğunu belirten Kılıç, "Türk futbolu adına kaygı uyandıran gelişmelerin giderek azaldığının bir göstergesi. Bu haberi almak üzere bir beklentimiz vardı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yapılan görüşmeler, Türkiye adına hukuki savunmalar ve hazırlıklar bu neticeyi önümüze getirecek gibiydi. Gerek Fenerbahçe gerek Bursaspor açısından gelen yazılar bizler için memnuniyet verici" diye konuştu.

    Geçen yıl Türk futbolu adına son derece zor bir sezon yaşandığına dikkati çeken Kılıç, belirsizliklerin had safhada olduğu bir dönem yaşandığını, belirsizliklerin en önemli parametrelerinden birisinin ise sürecin UEFA tarafından nasıl karşılanacağına yönelik olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow