hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA 2003 U20 Dünya Kupası'nın logosu

    FIFA 2003 U20 Dünya Kupasının logosu
    expand

    FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan FIFA U20 Dünya Kupası'nın logosu ve lansmanı Çırağan Sarayı'nda dünya kamuoyuna tanıtıldı.

    21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağımız FIFA U20 Dünya Kupası'nın lansmanına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, FIFA U20 Dünya Kupası turnuva direktörü Inaki Alvarez  ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas ile U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar katıldı.

    20 yaş altında dünyanın en iyi 24 takımının katılacağı 2013 FIFA U20 Dünya Kupası; Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon şehirlerinde düzenlenecek. Bu sebeple lansmanda Trabzon ve Bursa Vali yardımcıları ile Rize  Belediye Başkanı da hazır bulundu.

    Toplantının açılışını TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin yaptı.

    NAZAR BONCUKLU, 3 RENKLİ LOGO

    Sanatçı Demet Tuncer'in sunuculuğunu yaptığı lansmanda turnuvanın logosu da görücüye çıktı. Türkiye'de gerçekleşecek organizasyona ait olduğunun ilk bakışta anlaşılması amacı ile tasarlanan logoda Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaz dışında, adını Türkiye'den alan turkuaz rengi kullanıldı. Logoda ilk göze çarpan öğe ise nazar boncuğu. Diğer adıyla mavi boncuk. Bu boncuğun, taşıyan kişiyi kötülüklerden koruduğuna ve taşıyan kişiye şans getirdiğine inanılır. Bu inanışa göre logoda kullanılan mavi boncuk ile "şansın, turnuvada mücadele edecek sporcuların yanında olması" dileğine gönderme yapıldı.

    Mavi boncuğun üstünde turkuaz olarak kullanılan ve logoya dinamizm katan çiçek ise lale. Anavatanının Orta Asya olduğu bilinen, tarih boyunca Türkler tarafından yetiştirilen ve dünyaya kazandırılan lale; gençliği, tutkuyu ve sevgiyi simgeler. Lalenin logoda kullanılması ile ülkemizin futbola olan tutkusu ve turnuvada mücadele edecek futbolcuların gençliği vurgulandı.

    UFUK ÖZERTEN: "U20 DÜNYA KUPASI'NIN EN MÜKEMMELİNİ YAPACAĞIZ"

    FIFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan FIFA U20 Dünya Kupası'nın logo lansmanınında bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu 1.Başkanvekili Ufuk Özerten, 5 coğrafi bölgede 7 ayrı şehrimizde yapılacak 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nın, emsalleri içinde en mükemmeli olacağından emin olduklarını belirtti.

    Ufuk Özerten; "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, ev sahipliğini kazandığımız 2011 yılının Mart ayından bu yana bu dev şampiyonaya çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda oldukça avantajlı bir konumdayız. Şu an hazırlıklarımız da oldukça hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem stadyumlarımız, hem de altyapı tesislerimiz bu Dünya Kupası'nın en iyi şekilde organize edilmesi için hazır konumda" dedi.

    "BU KUPA ÜLKEMİZİN KUPASI"

    TFF 1.Başkanvekili şöyle devam etti:

    "Bu Dünya Kupası; Türkiye Futbol Federasyonu'nun ya da sadece futbolun kupası değil. Tüm ülkemizin kupası. Ev sahipliğini kazandığımız günden bu yana hem yurt içinde hem de yurtdışındaki kurumlar arasında mükemmel bir işbirliği yaşanıyor. hükümetimizin verdiği garantiler ve stadyum inşaatları FIFA nezdinde beğeni topladı. Ayrıca onursal başkanımız ve FIFA İcra Kurulu üyesi Sayın Şenes Erzik'in de tüm gelişmelerde her zaman yanımızda yer alıyor. Çabalarından dolayı hem kendisine hem de ev sahipliğinin kazanılmasında emeği geçen TFF eski Başkanları Mahmut Özgener ve Mehmet Ali Aydınlar ile yöneticilere teşekkür ediyorum."

    "ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM VE EKONOMİK GİRDİ SAĞLANACAK"

    Stat sözleşmelerini imzalayarak desteklerini sunan, her türlü yardımı koşulsuz olarak veren kulüp ve şehirlerin de 2013 U20 Dünya Kupası hazırlıklarının kusursuz ilerlemesini sağladığını vurgulayan Ufuk Özerten; "Hazırlık süreci ile birlikte direkt ve dolaylı olarak önemli sayıda istihdam sağlanacak ve hatırı sayılı bir ekonomik girdi de ülkemize kazandırılmış olacak. Türkiye olarak biz bir futbol ülkesiyiz ve önümüzdeki yıllarda yıldız olacak ya da bazılarının şimdiden bile yıldız olduğu futbolcuların bu topraklarda vitrine çıkacak olmasından son derece mutluyuz. Bu turnuva ülkemize sadece tesis ya da maddi katkı sağlamayacak aynı zamanda milyonlarca gencimizin içindeki futbol sevgisini zirveye taşıyacak. Geleceğin yıldızlarının yer alacağı bu Dünya Kupası'nın ülkemize ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

    U20 DÜNYA KUPASI AÇILIŞI KAYSERİ'DE, FİNAL İSTANBUL'DA

    Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası'nda 6 grupta 24 takım mücadele edecek ve bu 6 grup 7 şehrimizde oynanacak.

    Toplam 52 karşılaşma, İstanbul'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda, Bursa'da Bursa Atatürk Stadı'nda, Antalya'da Mardan Stadı'nda, Kayseri'de Kadir Has Stadı'nda, Gaziantep'te Kamil Ocak Stadı'nda, Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda ve de Rize'de Yeni Rize Şehir Stadı'nda yapılacak.

    Şampiyonanın açılış maçı, aynı zamanda yılın en uzun günü olan 21 Haziran 2013'te Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak.

    YARI FİNALLER TRABZON VE BURSA'DA

    Türkiye grup maçlarını Trabzon ve Rize'de yapacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan  takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsünden oluşan toplam 16 takım 2.tura yükselecek.

    Rakiplerini tek maçlık eleminasyon sisteminde eleyecek 8 takım, İstanbul, Kayseri, Rize ve Bursa'da oynanacak çeyrek finallerde mücadele edecek.

    Yarı finallerin biri 10 Temmuz 2013'te Trabzon'da diğer ise aynı tarihte Bursa'da yapılacak.

    Final ve 3.'lük maçına ise 13 Temmuz 2013'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı ev sahipliği yapacak.

    KURA ÇEKİMİ 25 MART 2013'TE

    24 takımlı turnuvanın kura çekimi 25 Mart 2013'te İstanbul'da düzenlenecek.

    Türkiye'nin gelecek yıl 19'uncusuna ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası, 20 yaş altında dünyanın en iyi 24 takımına ev sahipliği yapacak. Sadece ev sahibi Türkiye'nin direkt olarak katılacağı turnuvaya iştirak edecek diğer 23 takım şöyle belirlenecek:

    Avrupa'dan 6 ülke

     
    U20 Dünya Kupası'na Avrupa kıtasından 6 ülke katılacak. 3-15 Temmuz'da Estonya'da yapılacak U19 Avrupa Şampiyonası'na katılan 8 takımdan gruplarında ilk üç sırayı alan 6'sı gelecek yıl Türkiye'de olmaya hak kazanacak.
     
    Bu yılın Kasım ayında BAE'de düzenlenecek U19 Asya Şampiyonası'nda yer alacak 16 takımdan yarı finale kalan 4'ü, 2013 U20 Dünya Kupası'nda yer alabilecek.

    4 Güney Amerikalı
     
    Ocak ve Şubat 2013'te Arjantin'deki U20 G.Amerika Şampiyonası'nın yarı finalisti 4 takım da Haziran 2013'te Türk futbolseverlerin karşısına çıkacak.
     
    Meksika'da Şubat ve Mart 2013'te düzenlenecek U20 CONCACAF Şampiyonası'nda dereceye girecek 4 takım, Türkiye'de Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler bölgesini temsil edecek.

    Afrika'dan 4 takım
     
    Türkiye'ye gelecek son 4 takım ise 16-30 Mart 2013'te belli olacak. Cezayir'deki U20 Afrika Şampiyonası'nn ilk 4 ülkesi Türkiye vizesi kazanacak.
     
    Bu 22 ülkenin yanısıra Okyanusya'yı temsilen de 1 takım gelecek yılki U20 Dünya Kupası'nda boy gösterecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow