hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya mı, Portekiz mi?

    İspanya mı, Portekiz mi
    expand

    Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ilk maçında İspanya-Portekiz TSİ 21.45'te karşılaşacak. Karşılaşmayı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna’nın Donetsk kentindeki Donbass Arena’nın ev sahipliği yapacağı ilk yarı final maçı TSİ 21.45’te başlayacak.

    16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalan ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır, 2012 Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz ile İspanya arasında oynanacak zorlu yarı final maçında da görev alacak.

    FIFA dünya sıralamasında ilk sırada yer alan İspanya ile 10. sıradaki Portekiz’in gruplarında aldığı sonuçlar şöyle:

    B Grubu: Portekiz-Almanya: 0-1 Portekiz-Danimarka: 3-2 Portekiz-Hollanda: 2-1

    C Grubu: İspanya-İtalya: 1-1 İspanya-İrlanda: 4-0 İspanya-Hırvatistan: 1-0

    Çeyrek finalde İspanya, Fransa’yı 2-0 yenmiş, Portekiz ise Çek Cumhuriyeti’ni 1-0 mağlup etmişti.

     

    Portekiz'in muhtemel 11'i: Rui Patricio, Coentrao, Alves, Pepe, Pereira, Moutinho, Veloso, Meireless, Cristiano Ronaldo, Almeida, Nani.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'nın muhtemel ilk 11'i: Casillas, Alba, Pique, Ramos, Arbeloa, Alonso, Busquets, Xavi, Silva, Iniesta, Fabregas.

    İspanya tarihe geçebilir

    İspanya, Portekiz’i yenip finale yükselmesi halinde 1970 yılında Batı Almanya’dan sonra üst üste 3 büyük uluslararası organizasyonda final oynayan ilk Avrupa takımı olarak tarihe geçecek. İspanya 2008 yılında Avrupa Şampiyonu olduktan sonra, 2010 yılında Güney Afrika’da Dünya Kupası’nı da kaldırmıştı.

    Portekiz Milli Takımı ise 2004 yılında Yunanistan’a finalde kaybettikleri Avrupa Şampiyonası’ndan tam 8 yıl sonra yeniden finale çıkmak için mücadele verecek. Portekiz’in uluslararası büyük turnuvalarda henüz kupası bulunmuyor. Portekiz, 2010 Dünya Kupası Finalleri’nde İspanya’ya elenerek çeyrek finale çıkma şansını kaçırmıştı.

    Maçı Cüneyt Çakır yönetecek

    İspanya ile Portekiz arasındaki zorlu mücadelenin hakemi ise FIFA kokartlı Türk hakemi 36 yaşındaki Cüneyt Çakır olacak.

    Cüneyt Çakır’ın bu karşılaşmada yardımcılıklarını FIFA kokartlı yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. FIFA kokartlı hakemlerimiz Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de kale çizgilerinde görev alacak. Slovenya Federasyonu’ndan Damir Skomina maçın dördüncü hakemi olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turnuvada ilk olarak 11 Haziran’da Kiev’deki Ukrayna-İsveç maçını yöneten Çakır, 18 Haziran’da da İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçında düdük çalmıştı. Çakır ayrıca 24 Haziran’daki İngiltere-İtalya karşılaşmasında da dördüncü hakem olarak görev yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow