hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF Genel Kurulu sona erdi

    TFF Genel Kurulu sona erdi
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan GenelKurulu sona erdi. TFF yönetimi mali açıdan ibra edilirken Ankaraspor "Süper Lig'e alınması yönündeki" teklifini geri çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFF Statüsü'nün 27. maddesi hükmü gereğince 1 Haziran 2011 - 31 Mayıs 2012 dönemi ile ilgili olarak yapılan Olağan Genel Kurul'a, 299 delegeden 203'ü katıldı.

    Divan başkanlığını Kulüpler Birliği Başkanı ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın yaptığı genel kurula, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de katıldı.

    Genel kurulda, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun 01 Haziran 2011-31 Mayıs 2012 dönemi, hesap ve faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı ibra edildi.

    Genel kurulda ayrıca, 01 Haziran 2012 - 31 Mayıs 2013 dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşülerek 301 milyon 787 bin 816 liralık TFF bütçesi kabul edilirken, gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak ve taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yönetim kuruluna yetki verildi.

    Ayrıca Süper Lig'e alınması için önerge vermesi beklenen Ankaraspor bu teklifini geri çekti. Ankaraspor önümüzdeki sezon Bank Asya 1. Lig'den mücadelesine devam edecek.

    Demirören'in açıklamaları 

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2012-2013 sezonuna ilişkin, "Yaşananlardan ders alarak, bir daha tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

    Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, mali Genel kurulda yaptığı konuşmada çeşitli konulara değinirken önemli mesajlar verdi.

    Demirören, "Kötü niyetli kişilerin Türkf futbolundan uzak tutmaktan başka çaremiz yoktur." dedi. Yıldırım Demirören'in konuşmasından önce TFF'nin hazırladığı 3 dakikalık bir film sunuldu. Filmin başlangıcında Türk futboluna emek vermiş bu yıl içinde yitirdiğimiz Prof.Dr Ali Uras, Lefter Küçükandonyadis, Coşkun Özarı, Erdoğan Arıca'nın bulunduğu görüntülerle, geride bıraktığımız yılda Milli Takım ve Kulüplerin maç anları barkovizyona aktarıldı.

    Demirören şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "4 aylık bir aradan sonra sizlerle buluşmanın heyecanı ve mutluluğu ile sizleri selamlıyorum.Uzun yıllar kulüp yöneticiliği yaptım, Yöneticilik yapmanın zor olduğunu iyi bilenlerdenim. Ailenizil, işinizi, sağlığınızı, ihmal ediyorsunuz. Futbolla yatıp fedekarlık ediyorsunuz ama yine de eleştiri oklarının hedefinden kaçamıyorsunuz.

    Futbol maalesef skora endeksli, sonuç iyi ise başarılısınız, kötü ise başarısız. Kimse çabanıza bakmıyor, kattığınız değerleri anmıyor. Bazen sınırları zorlayan kaba suçlamalarla yargılanıyorusunuz. Çoğu zaman olumsuzluklarla boğuşarak verdiğiniz emeğe teşekkür etmek istiyorum. Futbolun rutin akışı dışında , sürece odaklandık.

    Zor bir görev aldık demiyorum. Türk futbolunu kaostan kurtaracağımın sözünü vermiştim. Ben ve arkadaşlarım 58. maddenin yeniden ele alınması gereğine inandık. UEFA ve FIFA'nın talimatların 105. maddeyi devreye soktuk.

    Bugün gidilen noktada bizden desteğini esirgemeyen Başbakanımız'a, Spor bakanımıza ve Şenes Erzik'e katkısı olan tüm UEFA mensuplarına teşekkür ediyorum.Takımlarımız Avrupa kupalarına katılacak demiştim.

    TFF'nin önümüzdeki dönemde yasanın uygulanması hususunda olağanüstü gayret göstereceğinden kimse şüphe duymasın. Ortak değer futbolun korunması ve ileri taşınmasında herkes elbirliği ile, çalışmalı. Başarı için bu şarttır.

    "Seyirci eylemlerinden dolayı sorumlu olan kulüplerimiz, bu sorumlulukla katkıda bulunmaya devam etmelidir.

    Disiplin cezaları doğru kullanılarak caydırıcı olacaktır. Kötü niyetli kişilerin Türk futbolundan uzak tutmaktan başka çaremiz yoktur. Futbol her geçen gün endüstriyel bir farklılıkla gelişiyor. Ekonominin öne geçtiği bu süreçte bizler gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Oyunu korumak va sahip çıkmakla da yükümlüyüz.

    Yaşadığımız sezondan alacağımız derslerle , futbolun marka değerini yukarıya taşımak zorundayız.

    "Teknik adam eğitiminde belli bir düzeye geldik daha ileriye gideceğiz, Hakem eğitiminde geldiğimiz yer övünülecek bir noktadır. Cüneyt Çakır ve arkadaşları bu sürecİn yansımalarıdır. Daha çok hakememiz finallerde görev yapacaktır. Buna inancımız tamdır. Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis bırakmamak üzere, sorunları yerinde görmek ve gerekli çözümleri üretmek için yoğun çaba gösteriyoruz.

    Bank Asya'da yer alan kulüplerin deplasman, ulaşım ve konaklanmaları federasyon tarafından karşılanacak Bu konuda yılda 4.5 milyon TL aktarılacaktır. 2. ve 3.lig kulüplerimize toplamda 30 milyon liralık kaynak yaratacağıız. Kulüplere haciz konmasının kısmen de olsa önlenmesine yardımcı, buna TFF'nin yasasını eklemeye çalışaçağız. Talimlatlarla ilgili değişiklirle hızla devam ediyor Bu sezon uygulamada değişiklik yok. Yeni değişiklliker önümüzdeki sezondan itibaren uygulanacaktır. Böylece bir yandan kaynak sarfiyatınrın önüne geçilecek bir yandan gençlerin önü açılacaktır.

    Türkiye kupasına makyaj

    "Türkiye kupası amacından sapmış ve değeri düşmüştür. Daha fazla maçın oynandığı kalitesi değişen bir kupa statüsünü gerçekleştirme hazırlığındayız. UEFA 19 yaş altı kadınlar Şampiyonası Antalya'da başlıyor 2013 U-20 Finalleri Türkiye'de. 2014 Dünya Kupası yolumuz, 2020 Avrupa Şampiyonası hedefimizdir.

    Milli takım

    Milli Takımdaki iştahı beni çok heyecanlardırıyor. Hedef grup lideri olarak Dünya Şampiyonası'na gitmek. Buna yürekten inanıyorum. Futbolumuzun huzur va barışa ihtiyacı vardır. Birbirimize güvenirsek, kısa sürede bunu sağlayacağımızı da bilyorum. TFF olarak sezon öncesi bir daha yara almaması için taviz vermeyeceğiz. Bugünün değeriniherkes biliyordur. Geçmişi bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmalıyız. Futbolun yararları ve çıkarları adına hareket etmek, birlikte hareket ettiğimizde çözemiyeceğimiz bir sorun olacağını zaten düşünemiyorum. Basın, taraftar, kulüp tek bir vücut olmağa devam edersek önümüzde kimse duramaz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow