hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    500 bin İtalyan dondu kaldı

    500 bin İtalyan dondu kaldı
    expand

    Roma Belediyesi'nin organizasyonuyla Circo Massimo'da toplanan 500 bin İtalya, 4-0 mağlubiyetin ardından büyük bir üzüntü yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde, İspanya'nın İtalya'yı 4-0 yenerek şampiyon olması, İtalya'da maçı meydanlarda, dev ekranlarda izleyen binlerce taraftarı üzdü.

    İtalyanlar dev mücadeleyi, büyük kentlerin önde gelen meydanlarına kurulan dev ekranlarda takip etti.

    Roma Belediyesi'nin organizasyonuyla antik Roma döneminde hipodrom olarak kullanılan Circo Massimo alanına kurulan 4 dev ekrana, Romalılar büyük ilgi gösterdi. İtalyan haber ajansının haberine göre, maç için Circo Massimo'ya gelenlerin sayısı 500 bini buldu.

    İtalyanlar büyük umutla maçı seyretmeye başlasalar da İspanya'nın ilk yarıda arkaya gelen iki golü, İtalyan taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

    Takımlarından şampiyonluk bekleyen İtalyanların, karşılaşmanın ikinci yarısında da takımlarının etkisiz oyunu ve sonrasında İspanya'nın 3. golü
    bulmasıyla, alanı terk etmeye başladı. Bazı taraftarların üzüntülerini ve şaşkınlıklarını gizleyemedikleri dikkati çekti.

    Karşılaşmanın bitimine doğru, taraftarlar yanlarında getirdikleri ve iyi anlar için sakladıkları meşaleleri birbir yakarak renkli görüntüler oluştursa da
    bunların, bazı taraftarlarca dev ekrana ve basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru fırlatıldığı görüldü. Meşalelerden yaralanan bazı taraftarların tedavisi, Kızılhaç'ın kurduğu çadırlarda yapıldı.

    Dev ekranda maç izlemeye gelenlerin arasında aşırı sağcı selamı veren ve Nazi bayrağı salladıkları görülen aşırı sağcı bir grup da dikkati çekti. Bu grup, taraftarların dağıldığı sırada ufak çapta gerginlik yaşanmasına da neden oldu.

    İtalya'nın ikinci büyük kenti Milano'da da kentin ünlü Duomo meydanına kurulan dev ekran önüne 60 bin kişi toplandı. İtalya'nın maçta yenilmesiyle
    topluluk içinde zaman zaman gergin anlar yaşandı.

    -Roma'da İspanyolların kutlama merkezi İspanyol Merdivenleri- 

    İtalya'yı 4-0 gibi farklı skorla geçerek üstüste 2. Avrupa Şampiyonluğu'nu ilan eden İspanya'nın, maç günü rakip İtalya'nın başkentinde bulunan taraftarları, kutlamalarını çok özel bir yerde gerçekleştirdi.

    Roma'nın ünlü ve turistlerin en sık gittiği yerlerin başında gelen İspanyol Merdivenleri, final maçı sonrası şampiyonluk kutlamaya gelen İspanyol taraftarlarla doldu.

    İspanyollar, kendi isimleriyle anılan merdivenlerinde uzun süre ülkeleri lehine tezahüratlarda bulunup, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

    İspanyol taraftarlar, 4-0 yendikleri rakipleri İtalya'ya göndermede bulunmayı da ihmal etmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow