hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanyollar kupayı çılgınlar gibi kutladı

    İspanyollar kupayı çılgınlar gibi kutladı
    expand

    İspanyollar, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı finalde İtalya'yı 4-0 yenerek kazanan İspanya Milli Takımı'nın başarısını coşkuyla kutladı. 50 bine yakın kişi Madrid sokaklarını karnaval alanına çevirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maç sırasında bomboş olan başkent Madrid'in sokakları, maçın bitiş düdüğüyle birlikte kendilerini sokağa atan İspanyollarla doldu taştı. Santiago Bernabeu Stadı'nın önünde kurulan dev ekranlarından da maçı 50 bine yakın kişi izledi. Kupayı kazanmanın ardından kentteki ünlü meydanlara akın eden, sarı kırmızı renkli kıyafetler giyen İspanyollar, ellerindeki İspanyol bayraklarını sallayıp, şarkılar söyleyip şampiyonluğu kutladı. İspanyol polisi, Cibeles,
    Neptuno ve Colon gibi tarihi meydanlarda, halkın anıtların üzerine çıkarak zarar vermesini önlemek için geniş güvenlik önlemi aldı.

    Sevilla, Valencia, Almeria, Badajoz, Coruna, Malaga gibi diğer İspanyol kentlerinde de çok renkli geçen kutlamalar sabaha kadar sürdü.

    Öte yandan İspanya Milli Takımı'nın yerel saat ile 15.00 (TSİ 16.00) gibi Madrid'e ulaşması bekleniyor. Kral Juan Carlos tarafından kabul edilip, Madrid'deki Almudena kilisesine gittikten sonra saat 19.00 sıralarında üstü açık otobüsle şehir turu yapacak İspanya Milli Takımı, son olarak Cibeles meydanında kurulan özel alanda binlerce kişiyle şampiyonluğu kutlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow