hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    100 bin İspanyol kupayı birlikte kutladı

    100 bin İspanyol kupayı birlikte kutladı
    expand

    2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan İspanya Milli Takımı, şampiyonluğunu Madrid'de yüz bine yaklaşan taraftarlarıyla kutladı.

    Futbol dünyasında bir ilki gerçekleştirerek arka arkaya uluslararası üç turnuvada (2008 Avrupa, 2010 Dünya ve 2012 Avrupa) şampiyon olan İspanya Milli Takımı'nı, Madrid sokaklarında sayıları yüz binleri bulan büyük bir kalabalık karşıladı.

    Takımın en neşeli futbolcusu olarak bilinen Pepe Reina'nın Ukrayna'dan gelirken uçaktaki hostes taklitleriyle eğlenen futbolcular, yerel saat ile 15.30'da (TSİ 16.30) Madrid Barajas havaalanına vardı. Takım kaptanı Iker Casillas ve teknik direktör Vicente Del Bosque birlikte kupayı uçaktan indirirken, futbolcular VIP salonuna alındı ve ardından otele götürüldü.

    Daha sonra Kraliyet Sarayı'na giderek ilk olarak Kral Juan Carlos tarafından kabul edilen milli futbolcular, "3 şampiyonluktan sonra konuşmak kolay değil. Tüm İspanya'ya neşe verdiniz" diyen kraldan övgü dolu sözler aldı.

    Futbolcular ve teknik heyet daha sonra kupayı da yanlarına alarak, üstü açık otobüsle şehir turuna çıkıp, kendilerini bekleyen sokaklardaki yüz binlerle şampiyonluğu kutladı.

    İspanyol polisi, milli takım kortejinde geniş güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 2,5 saat süren tur, kent merkezindeki Cibeles Meydanı'nda son buldu.



    Meydanda kurulan sahneye çıkan futbolcular, İspanyol şarkıcılar Estopa ve David Bisbal'in şarkıları eşliğinde dans etti. Meydanı dolduran İspanyol taraftarlar da futbolculara eşlik etti.

    Sıra futbolcuların tanıtımına geldiğinde bundan önceki şampiyonluk kutlamalarında olduğu gibi yine kaleci Reina sahne aldı. Kendine özgü stili ile teker teker takım arkadaşlarını tanıtan Reina, "Bu efsane bir takım. Tarih, finale geldiğimizde zaten yazılmıştı. Bu takım efsane, çünkü tarihte hiçbir takım bunu başaramadı" ifadelerini kullandı.

    Avrupa Futbol Şampiyonası'nda turnuvanın en iyi futbolcusu seçilen Andres Iniesta ise konuşmasında, İspanya'nın yaşadığı ekonomik krize atıfta bulunarak, "Bu zor dönemde siz İspanyolların yüzünün güldüğünü görmek bizim en büyük sevincimiz" dedi.

    Kutlamalar, meydandaki havai fişek gösterisiyle sona erdi.



    Bu arada, İspanya Milli Takımı'nın kutlamalarının ülke ekonomisine katkısı olduğu da görüldü. İspanya'daki restoran ve barların son iki günde normalden yüzde 40 daha fazla iş yaptığı açıklandı.

    Öte yandan, İspanyol futbolcular kupa primi olarak 300 biner euro alırken, bazı dernekler futbolcuların aldıkları primleri sosyal yardım
    kuruluşlarına bağışlaması çağrısında bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow