hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ediz Bahtiyaroğlu'nun babası herkesi ağlattı

    Ediz Bahtiyaroğlunun babası herkesi ağlattı
    expand

    Eskişehirsporlu 26 yaşındaki milli futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu, ilk belirlemelere göre evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ediz için Eskişehirspor kulübü önünde yapılan törende genç futbolcunun babası sinir krizi geçirdi. Ediz'in takım arkadaşı Hürriyet Gücer de fenalaştı.

    Eskişehir Kulubü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına baş sağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

    Öte yandan, Bahtiyaroğlu'nun ölüm haberini alan Eskişehir Kulubü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcular ve çok sayıda taraftar, futbolcunun Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine akın etti.

    Bosna-Hersek asıllı 26 yaşındaki Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giydi. Bahtiyaroğlu, geçen sezonun devre arasında Eskişehirspor'a transfer olmuştu.

    Aniden rahatsızlandı

    Alınan bilgilere göre akşam saat 19.30'da Eskişehirspor tesislerinde antrenmana çıkan Ediz, daha sonra takım arkadaşı Hürriyet ile birlikte kaldığı Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine gitti.

    Genç futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu, kız arkadaşının da bulunduğu evde gece saatlerinde aniden fenalaştı. Kız arkadaşı ile Eskişehirsporlu Hürriyet ambulans çağırdı. Kısa sürede gelen sağlık ekibi Ediz'e müdahalede bulundu. Kalp krizi geçirdiği belirtilen genç futbolcu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



    Babası herkesi ağlattı


    Geçirdiği kalp krizi sonucunda 26 yaşında hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu’nun cenazesi tesislere getirilerek tören düzenlendi. Genç yaştaki oğlunu kaybeden acılı baba İsmail Bahtiyaroğlu, törende sinir krizleri geçirdi.

    Bahtiyaroğlu'nun Türk bayrağı ve Eskişehirspor bayrağına sarılı tabutu, tören  için hazırlanan alana konuldu.

    Törene, Bahtiyaroğlu'nun babası İsmail ve ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu,  Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Eskişehispor Kulübü Başkanı Halil  Ünal, 1. Hava Kuvveti Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şaban Umut, Eskişehirspor Teknik  Direktörü Ersun Yanal, Eskişehir Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram, Gençlik  Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehirspor yönetim kurulu üyeleri,  futbolcular ve taraftarlar katıldı.

    Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, törendeki konuşmasında,  Eskişehirspor camiası ve Türk halkına başsağlığı diledi.

    Ediz'in kendileri için çok özel bir futbolcu olduğunu belirten Ünal,  “Bahtiyaroğlu'nun tarifi, bir futbol kulübü başkanının bir futbolcuyu tarif  edemeyeceğinin üstündeydi. Ediz'in düzgünlüğü, dürüstlüğü, çalışkanlığı, iyi  niyeti... Ediz, adeta bir iyilik meleğiydi” dedi.

    Her yıl anılacak

    Ünal, Ediz Bahtiyaroğlu'ndan kimseye kötülük gelmediğini anlatarak, şöyle  devam etti: “Türk futbolu adına çok değerli, pırıl pırıl genç bir kardeşimizi  maalesef kalp krizi neticesiyle kaybettik. Ediz'i yetiştiren ailesine, ona emek  veren hocalarına ne kadar teşekkür etsem azdır. Ediz, Eskişehirspor camiası adına  ölmedi. Her zaman bizim kalbimizde yaşayacak. Ediz her yıl kulübümüzce anılacak.  Fakat bu Eskişehirspor'un kaderinde midir? Rahmetli Sinan'ı da (Sinan Alaağaç)  biz böyle kaybettik. Şimdi Ediz... Rabbim'e dua ediyorum, inşallah bu son olsun.  Hepimizin başı sağ olsun.”

    "Efendi bir sporcuydu"

    Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen de, gazetecilere yaptığı  açıklamada, Eskişehirspor camiasının acı bir gün yaşadığını ifade ederek, şunları  kaydetti:
    “Gerçekten efendiliğiyle, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla, bize simge  olmuş bir futbolcumuz, Ediz Bahtiyaroğlu'nu kaybettik. Ediz Bahtiyoroğlu,  çalışkan, dürüst ve sevecenliğiyle tüm arkadaşlarına örnek bir sporcuydu.  Arkadaşları, hocası ve yönetim tarafından çok sevilen bir futbolcuydu. Türk  futbolu, bugün efendi bir sporcuyu kaybetti. Allah bu acıları tekrar  yaşatmasın.”

    Futbolculardan Servet Çetin de, Ediz Bahtiyaroğlu'nu kaybetmenin  üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

    Konuşmaların ardından Bahtiyaroğlu için cenaze namazı kılındı. Namazın  ardından cenazenin, Bursa'ya götürülmek üzere araca konulduğu sırada, baba İsmail  Bahtiyaroğlu ile Ediz'in takım arkadaşı Hürriyet Gücer, fenalık geçirdi.  Bahtiyaroğlu ve Gücer'i sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

    Bursa'da toprağa verildi

    Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, Bursa'da toprağa verildi.

    Eskişehir'de yapılan törenin ardından Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, Bursa'daki baba evine getirildi. Molla Arap Mahallesi'ndeki evde, taziyeleri, Bahtiyaroğlu'nun babası İsmail, annesi Ayten, ablası Ebru ve ağabeyi Engin kabul etti.

    Cenaze, daha sonra Ulucami'ye götürüldü. Bahtiyaroğlu'nun takım ve ev arkadaşı Hürriyet, tabutun önünde bulunan Eskişehirsporlu futbolcunun fotoğrafına bakarak uzun süre ağladı. Hürriyet'i, takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

    Bu arada Eskişehirsporlu taraftarlar, cami avlusunun üst tarafındaki korkuluklara, "Transferin son gününde Es-Es'ten cennete transfer, Ediz" yazılı pankart astı. Taraftarlar, "Kademe hatası yapsaydın, kendi kalene gol atsaydın ama bizi böyle mahzun bırakmasaydın Ediz" diye tezahürat da yaptı.

    Bahtiyaroğlu'nun tabutunun üzerine Eskişehirspor bayrağı ile giydiği Eskişehirspor ve Ankaragücü forması koyulduğu görüldü.

    Ulucami'de düzenlenen cenaze törenine futbolcunun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, daha önce Bahtiyaroğlu ile Ankaraspor'da çalışan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursasporlu yöneticiler İlhan Uslu, Selçuk Eren, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, teknik direktör Ziya Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım İzleme Komitesi'nden ve Bursaspor'un eski Altyapı Koordinatörü Adnan Örnek,
    Eskişehirspor'un yeni transferi Necati Ateş, futbolcu Servet Çetin, Bursaspor alt yapısından arkadaşı Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş, Fenerbahçeli Orhan Şam, Özer Hurmacı, Bursasporlu Adem Koçak, Eskişehirli şarkıcı Mithat Körler, eski Ankaragücü başkanı Ahmet Gökçek ile futbol camiasının önde gelen isimleri
    katıldı.

    Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Molla Arap Sarıkaya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    -De Nigris'ten sonra Ediz-

    Öte yandan, Ediz Bahtiyaroğlu'nun yaşamını yitirmesi, bir dönem Türkiye'de de forma giyen Meksikalı golcü Antonio De Nigris'i akıllara getirdi.

    Bursaspor alt yapısından geldiği Ankaraspor altyapısı, sonra A takımı ve Ankaragücü formaları giydikten sonra geçen sezon devre arasında Eskişehirspor'a transfer olan ve 26 yaşındayken hayata veda eden Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölüm nedeni, Ediz gibi sırasıyla Ankaraspor, Ankaragücü formaları giydikten sonra gittiği Yunanistan'ın Larissa takımında yaşamını yitiren De Nigris'i hatırlattı.

    Türkiye'de bir dönem Gaziantepspor'da da oynayan, Meksika milli takımı formasını ise 16 kez giyme başarısı gösteren De Nigris, ayrıca Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas ve Santos takımlarında da oynamış, ağustos ayında Türkiye'deki son kulübü Ankaragücü'nden Larissa'ya transfer olmuştu. De Nigris, Gaziantepspor forması giydiği sezon, takımının Fenerbahçe'ye 2-1 yenildiği maçta attığı golden sonra maske takarak yaşadığı
    sevinç nedeniyle sarı kartla cezalandırılmıştı.

    Necati Ateş, Ediz'in formasını giymişti

    Galatasaray'dan Eskişehirspor'a transfer edilen Necati Ateş de antrenman öncesinde Ediz'in 2 numaralı formasını giyerek basın toplantısına katılmış ardından da tesislerde taraftarları selamlamıştı. Necati Ateş'in de Ediz'in ölümüne çok üzüldüğü kaydedildi.

    Son fotoğrafı

    Eskişehirspor tesislerinde antrenmana katılan Ediz'in son fotoğrafları burada çekildi. Teknik direktör Ersun Yanal antrenman öncesinde Ediz ve arkadaşlarıyla tek tek tokalaştı. Geride ise Ediz'in son çekilen fotoğrafları kaldı.



    Kalp krizi geçiren ikinci Eskişehirsporlu oyuncu

    Eskişehirspor'un milli kalecisi Sinan Alağaç'da 24 Kasım 1985 tarihinde takım arkadaşlarıyla Bolu Abant'ta kamp yaparken kalp krizi geçirmiş ve 25 yaşındayken yaşamını yitirmişti.



    Bursaspor da yasta

    Ediz'in altyapısından yetiştiği Bursaspor'da da hüzün var. Yeşil-beyazlı kulüp web sitesinden bir açıklama yayınlayarak oyuncunun yakınlarına, sevenlerine ve Eskişehirspor'a başsağlığı dilerken "Başımız sağolsun" başlığını attı.



    Ediz Bahtiyaroğlu Ankaraspor formasını giydiği dönemde Gizem Yurtoğlu ile nişanlanmış, nişan yüzüklerini Teknik Direktör Aykut Kocaman takmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow