hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Semih Kaya: Lig her türlü sürprize açık

    Semih Kaya: Lig her türlü sürprize açık
    expand

    Galatasaray Futbol Takımı'nın genç savunma oyuncusu Semih Kaya, Spor Toto Süper Lig'in her türlü sürprize açık olduğunu belirterek, şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin ekim ayı sayısında röportajı yayımlanan genç futbolcu, ligdeki bütün takımların iyi transferler yaptığını belirterek, "Bu sezon 'biz şampiyon oluruz, farklı önde gideriz' diyemem. Bunu hiç bir takım için söyleyemeyiz.

    Beşiktaş için 'genç oyunculara kaldılar' deniliyordu, bize karşı oynadıkları maçta ne kadar güçlü olduklarını herkes gördü. Bu lig her türlü sürprize açık bir lig. Biz de kadro kalitemiz doğrultusunda bu ligi en üst noktada bitirebilmek için elimizden geleni ortaya koymaya çalışacağız" dedi.

    Sezonun ilk hafta maçlarında kalelerinde fazla gol görmelerini adaptasyon sorununa bağlayan Semih Kaya, şunları kaydetti: "Yediğimiz goller rakip takımın pozisyona girerek attığı goller değil. Hepsi bizim bireysel hatalarımızdan kaynaklandı. Bence bu durumu sezon başı olması ve bazılarımızın henüz sezona adapte olamamasıyla açıklayabiliriz. Sezon ilerledikçe bu hataların ortadan kalkacağını hep birlikte göreceğiz. Çünkü bu savunma dörtlüsü geçtiğimiz sezon ligin en az gol yiyen defans hattı olarak rüşdünü ispatlamıştı. Bence sorun sezon başı adaptasyonuyla ilgili."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -"Rekabet başarıyı getiren önemli bir faktör"-

    Semih Kaya, takımda forma yarışındaki rekabetin başarıyı getirdiğini dile getirerek, "Rekabet başarıyı getiren önemli bir faktör. Rekabet varsa kalite artıyor, herkes kendine dikkat etmek ve hata yapmamak zorunda oluyor. Ben iyi olduğum sürece formamı kaybetmeyeceğimi biliyorum ve çalışmalarımı da bu yolda sürdürüyorum" ifadelerini kullandı.

    Galatasaray'da genç oyunculara çok değer verildiğini kaydeden Semih, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fatih Hoca genç oyuncuları gerçekten çok seviyor. Kızdığı oyunculara daha çok değer verdiğine inanıyorum. Hata yaptığımızda bize kızıyor. Ama buna üzülmüyorum. Bir daha yapmamam gerektiğini, kendimi daha fazla geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Genç oyunculara şans vermek cesaret istiyor. Fatih Hoca kendini kanıtlamış, kimseden korkusu olmayan bir teknik direktör olduğu için bu cesarete fazlasıyla sahip. Dolayısıyla kim iyiyse ona şans veriyor. Oyuncunun ismine ya da yaşına bakmıyor. Benim hata yaptığım maçlar oldu, medya tarafından eleştirildim ama Fatih hoca hep arkamda durdu. Bunu da ertesi maçta bana şans vererek gösteriyor."

    Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli Çek oyuncusu Tomas Ujfalusi ile oynamanın kendisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Semih Kaya, 'Taraftarlarımızın da söylediği gibi, Ujfalusi savunmanın şefi. Bana nerede ne yapmam gerektiğini, nasıl pozisyon alacağımı sadece antrenmanlarda değil maçlarda bile gösteriyordu. Ujfalusi gerçekten de çok büyük bir savunma oyuncusu" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow