hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aykut Kocaman'dan Alex'e düzeltme

    Aykut Kocamandan Alexe düzeltme
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex'le aralarında geçen konuşmada "Sen çok büyüksün ben seni idare edemiyorum" şeklinde bir ifade kullanmadığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımdan ayrılan Alex de Souza ile yaptığı görüşmede, Brezilyalı futbolcuya yönelik olarak, 'Sen çok büyüksün, seni idare edemiyorum' gibi bir cümle asla kullanmadığını açıkladı.

    Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla yapacakları maç için Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan hareketlerinden önce kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

    Bir düzeltmeyi yapmak durumunda kaldığını ifade eden Kocaman, Alex'in açıklamalarıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

    "Bire bir bu işlerin içine çok fazla girmek istemiyorum. Sanki Fenerbahçe Teknik Direktörü futbolcuyla karşı karşıya kalmış pozisyonu yaratmak istemiyorum. Bu ısıtılıp ısıtılıp öne sürülse de bunun dışında kalma gayreti içindeyim. Dün Alex kendi adına süreci anlatırken kullandığı bir cümle beni çok rahatsız etti. Sıralama yaparken kullandığı ana tema büyük ölçüde doğru, bunu söylemem gerekiyor. Ama bire bir konuşmamızda çevirmenimiz Samet Güzel ile beraber yatığımız konuşmada, 'Sen çok büyüksün, seni idare edemiyorum" gibi bir cümle asla geçmedi. Fenerbahçe Kulübü'ne büyük hizmetler verdi Alex, gerçekten de büyük oyuncuydu. Her zaman söyledim, tekrarlıyorum. Şu anda da büyük oyuncular var takımda. Alex ile beraber olmaktan zevk aldığım gibi onlarla birlikte olmaktan da zevk duyuyorum. Fenerbahçe'yi daha da büyütmeye çalışıyoruz. Ancak 'Sen çok büyüdün' cümlesi bana ait değildir. Bunun düzeltilmesini rica ediyorum. Öyle bir şey söz konusu dahi olmadı."

    Alex'ten bundan sonraki süreçte yapacağı açıklamalar için ricada bulunan Kocaman, "Alex'in bundan sonraki açıklamalarında onu anlayabiliyorum. Kolay değil buradan ayrılmak. Bu kadar uzun bir süreden sonra ayrılmak kolay değil. Ancak ayrılırken de insanlar, diğer insanların, ne olursa olsun içini acıtmak için çaba göstermemeli. Ben bu konuda elimden gelen gayreti göstereceğim, gösteriyorum zaten. Ne kurumun, ne başkanın, ne teknik direktörün, ayrıldım diye içini acıtmaya çalışmak doğru bir davranış şekli de değil. Tek ricam ondan, bundan sonrası için haklılığını anlatırken veya durumunu anlatırken buna dikkat etmesi gerektiğini bu vesileyle tekrarlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

    Aykut Kocaman, kulüp başkanı Yıldırım'ın yapacağı basın toplantısında da yanında bulunarak sorulara içtenlikle yanıt vermek istediğini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow