hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şalid ve Sarsak birlikte Barcelona'da

    Şalid ve Sarsak birlikte Barcelonada
    expand

    İspanya'da 7 Ekim'de yapılacak olan ve "El Clasico" olarak adlandırılan Barcelona-Real Madrid maçını Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak da İsrailli asker Gilad Şalit'in de Nou Camp Stadı'ndan izleyeceği öğrenildi.

    Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Avde, AA muhabirine, Barcelona Kulübü'nün ne kendilerine ne de İsrailli asker Şalit'e onur konuğu tribününden özel bir daveti olduğunu söyledi.

    Barcelona Kulübü'nün kendisine, futbolcu Sarsak'a ve Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Recub'a VIP bölümünden giriş bileti verdiğini belirten Avde, İsrailli asker Şalit'in ise İsrail'in Yediot Ahronot Gazetesi'nin futbol yorumcusu olarak akredite olduğunu belirtti.

    Bugune kadar yaşanan tartışmalardan dolayı, Şalit'i Barcelona'nın özel davetlisiymiş gibi gösteren İsrail basınını suçlayan Filistin Büyükelçisi Avde, "Bu sportif bir şey, siyasi değil" dedi.

    Avde, pazar günkü maçta İsrailli asker Şalit'in basın, kendilerinin ise VIP tribününde oturacağını ve birbirlerini görmeyeceklerini ifade etti.

    Barcelona Kulübü ile yapılan telefon görüşmesinde de an itibarıyla her iki tarafın da maça geleceğini teyit ettiği kaydedildi.

    Barcelona Kulübü Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Carles Villarubi, geçen günlerde bir Katalan radyosuna yaptığı açıklamada, Barcelona Kulübü'nün İsrailli askeri davet etmediğini, sadece bir akreditasyon başvurusunu kabul ettiğini belirterek, "Barcelona bir buluşma yeridir, çatışma değil. Sadece uzlaşma isteyen Barcelona'nın bu meseledeki pozisyonu üzerine kimse şüphe duymamalıdır" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow