hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ashley Cole'a FA'den tepki geldi

    Ashley Colea FAden tepki geldi
    expand

    İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Chelsea'nin defans oyuncusu Ashley Cole'u, Twitter'daki yorumu nedeniyle "uygunsuz hareket" etmekle suçladı.

    FA, resmi internet sitesinden, İngiltere ve Chelsea'nin defans oyuncusu Ashley Cole'un resmi Twitter hesabındaki "uygunsuz ve oyunu itibarsızlaştıran" yorumunun gerekçe gösterilerek, suçlandığını duyurdu. Cole'un yanıtını, 11 Ekim TSİ 18.00'a kadar verebileceği belirtildi.

    Ashley Cole, FA'nın Chelsea'li takım arkadaşı John Terry'ye, Queens Park Rangers'lı Anton Ferdinand'a karşı ırkçı ifadeler kullandığı için açtığı davanın gerekçeli kararının açıklanmasının ardından resmi Twitter hesabından gönderdiği tweetle ortalığı karıştırmıştı.

    Cole, Terry'nin "uygunsuz hareket"ten 4 maç ceza aldığı davanın FA'nın açıkladığı gerekçeli kararında, tanıklığı sırasındaki bazı ifadelerinin "tutarsız" olduğunun belirtilmesinden sonra TheRealAC3 isimli resmi Twitter hesabına "Hahahahaa bravo FA, yalan söyledim değil mi?" yazmış ve tweetini "bir grup ahmak" anlamına gelen "bunch of twats" şeklinde etiketlemişti.

    Cole, yaklaşık 2 saat yayında kalan tweeti daha sonra silmişti.

    İngiltere'nin teknik direktörü Roy Hodgson ise Cole'a sahip çıkmıştı.

    Hodgson, İngiltere formasını 100. kez giymesine yalnızca 2 maç kalan Cole'un mükemmel bir profesyonel ve İngiltere'nin önemli parçalarından biri olduğunu belirterek, "İngiltere'de Amerikan profesyonel sporlarında olduğu gibi bir 'onur listesi' yok. Eğer böyle bir uygulama olsaydı Ashley de bu listeye girecek oyunculardan biri olurdu" diye konuşmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow