hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alex Türkiye'den ayrıldı

    Alex Türkiyeden ayrıldı
    expand

    Fenerbahçe ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcu Alex de Souza ve ailesini Brezilya'ya götürecek özel uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket etti.

    Havalimanına gelen yüzlerce sarı-lacivertli taraftar, meşaleler yakıp, havai fişekler atarak Brezilyalı futbolcuyu uğurladı.

    Atılan havai fişekler nedeniyle itfaiye araçları havalimanında güvenlik önlemi alırken, polis de taraftarlara havai fişek atmamaları için uyarıda bulundu.

    Alex ve ailesi, merdivenlere çıkarak taraftarların bulunduğu bölüme geldi ve sarı lacivertli taraftarları selamladı. Brezilyalı futbolcu ve ailesi, saat 21.00'da kalkan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Brezilya'ya hareket etti.

    Bu arada Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk ile eşi ve Fenerbahçe kulübünün eski tercümanı Samet Güzel de, Alex ve ailesini uçağın kapısına kadar uğurladı. Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Alex de Souza'ya teşekkür plaketi verdi.

    Havalimanında basın mensuplarına açıklama yapan Günay, "8 yıllık futbol hayatında Fenerbahçe'ye hizmet etmiş takım kaptanımız Alex'i uğurlamak için buradayım. Kendisine hepinizin huzurunda Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Esenlikle kalmasını temenni ediyorum" dedi.

    Divana Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın ardından konuşan Alex, "Yüksel Bey'in sözlerine teşekkür ederim. Aslında çok fazla söylenecek kelime yok. Son 2 hafta için teşekkür etmek istiyorum, yürekten bir şekilde. Twitter'da son yazdığım mesajda olduğu gibi, ben ve ailem yüzde yüz Brezilyalı doğduk. İleride vefat ettiğimizde Türk halkı sayesinde yüzde elli Türk şekilde vefat edeceğiz. Bunu sağladığınız için hepinize teşekkürler" ifadesini kullandı.

    Alex daha sonra Türkçe, "Sizi çok seviyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow