hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emerson Şampiyonlar Ligi'ni istiyor

    Emerson Şampiyonlar Ligini istiyor
    expand

    Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Emerson Da Conceiçao, takım olarak hedeflerinin lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Portekiz'in Benfica Kulübü'nden transfer edilen sol kanat oyuncusu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Türkiye'de ilginç bir ligin oynandığını ifade eden Emerson, "Zirveye oynayan, şampiyonluk mücadelesi veren birçok önemli takım var. Birçok takım da aşağı yukarı birbirlerine yakın gidiyorlar ve ligin henüz başındayız. Tepede ciddi sıkışıklık var. Her takımın birbirinden puan alacağı maçlar oynanıyor. Birçok takım iyi savunma, hücum yapıyor. Ortaya böyle puan durumu çıktı. Hedefimiz şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Tek hedefimiz bu. Kendi içimizde bunu konuşuyoruz" dedi.

    Emerson, Beşiktaş ile yapacakları maçın büyük bir maç olacağını belirterek, "Hem fiziksel hem zihinsel olarak maça çok iyi hazırlanmamız gerekiyor, hazırlanmaya da çalışıyoruz. Henüz vaktimiz var. Milli takım dönüşünde birçok oyuncu bize katılacak. Maçı lehimize çevirebilecek seviyemiz, kalitemiz var. Uluslararası deneyime, tecrübeye sahip oyuncularımız var. Bütün bu faktörleri avantajları lehimize kullanarak oradan galip dönmeye çalışacağız" diye konuştu.

    -"Herkes yardımcı olmaya çalıştı"-

    Emerson, daha ilk gününden itibaren gerek takım arkadaşları gerek kulüp yetkililerinin kendisine yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:

    "Saha içinde mümkün olduğunca soğukkanlı, sabırlı ve sakin davranarak takıma katkı yapmaya çalıştım ve sanırım fena performanslarda çıkmadı ortaya. Şehirden gayet memnunum. Bahsettiğim ilgiyi şehirde de görüyorum. İnsanlar bana her zaman yardımcı olmaya çalışıyorlar. Şu anda milli takım arası var. Takımın önemli bölümü burada değil. Eksik ama iyi bir şekilde çalışıyoruz. Beşiktaş'a karşı oynayacağımız önemli bir maç var ve o maçla birlikte başlayacak yeni bir dönem var. O yeni dönemin hazırlığını yapıyoruz."

    Teknik direktör Şenol Güneş'in verdiği güven ve kendi öz güveniyle sol kanatta bir süreklilik sağlamaya çalıştığını anlatan Emerson, "Arkadaşlarım da bu konuda yardımcı oluyorlar. Tabi hem bireysel pozisyonlarda hem kolektif pozisyonlarda birlikte başarı yakalamamız gerekiyor. Bir de burada hassas bir dengeden bahsediyoruz. Bu hassas dengede burada şu, rahat olabilirsiniz, öz güvenli oynayabilirsiniz ama bu lakaytlığa dönüşmemeli. Ancak bunu sağlarsanız süreklilik elde edersiniz. Ben de bunu sağlayabilmek için elimden geleni yapıyorum" dedi.

    Önceki takımı Benfica'da iyi ve kötü günlerinin olduğunu söyleyen Emerson, şunları kaydetti:

    "Ama o sayfa benim için kapandı ve Trabzonspor sayfası başladı. Oynadığım pozisyonda iyi savunma yapmakla hücuma iyi destek vermekle iyi bir  denge oluşturmak gerekiyor. Bu dengeyi de oturtabilmeniz için takımın oyun yapısı ve zihniyetini iyi tanımanız gerekiyor. Takımın oyun zihniyetini tanıdıkça bu desteğin, özellikle bu dengenin daha oturaklı hale geleceğini düşünüyorum. Benfica'da dönem dönem sorun yaşadım. Benfica'da takım zihniyetini tanımam, oyun yapısına uyum sağlamam beli zaman aldı. Burada da bu dönemi yaşıyorum. Bu dönem bittikten sonra vereceğim katkının daha yüksek olacağına inanıyorum."

    Benfica'da en son Chelsea'ya karşı Şampiyonlar Ligi maçında stoper oynadığını anlatan Emerson, kariyerinin ilk döneminde defalarca o pozisyonda oynadığını ve zorluk yaşamadığını, ihtiyaç halinde o mevkide görev alabileceğini kaydetti.

    -"Dizimle ilgili sorun yaşamadım"-

    Emerson, Trabzonspor ile anlaşırken sakat olduğu yönünde yapılan iddialara ilişkin olarak ise "Buraya gelmeden önce birçok kulüpte defalarca maça çıktım. Dizimle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Benim zaten tereddütüm yoktu. Burada tereddütlerin ortaya çıktığını öğrendim. Kendi iç dünyamda bunu hiç mesele haline getirmedim. Sizin de bu şüphelerden kurtulmanız benim için iyi bir haber" diye konuştu.

    Trabzon'da beklentilerine karşılık bulduğunu anlatan Emerson, "Buraya gelmeden önce Trabzonspor hakkında bulduğum bilgi, İstanbul dışından gelip Türkiye liginde dengeleri değiştirip defalarca şampiyon olmuş kulüp olduğuydu. Taraftar ilgisinin yoğun olduğunu biliyordum. Buraya geldikten sonra da bu fikirlerim doğrulandı. Ayrıca kulübün iyi bir organizasyona sahip olduğunu, oyunculara iyi bir çalışma ortamı sunduğunu düşünüyordum. Bu konuda da yanılmadım. Şehirden de memnunum. İnsanlar bana yardımcı olmaya çalışıyorlar" dedi.

    -"Alex, çok büyük bir profesyonel"-

    Fenerbahçe ile yolları ayrılan Alex'i tanıdığını kaydeden Emerson, şunları söyledi:

    "Alex, çok büyük bir profesyonel. İşini çok iyi, büyük bir aidiyet duygusu ile yapan bir oyuncu. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de de taraflı tarafsız herkesin sevgisini saygısını gerek saha içindeki gerek saha dışındaki tavırlarıyla kazanmayı başarmış durumda. Bu kadar büyük katkı aldıkları büyük bir oyuncudan ayrılıyor olmak Fenerbahçe taraftarı ve o camia için üzücü bir durum. Umarım Alex için de doğru bir karar olur, doğru bir zamanlama olur. Her oyuncunun kendisine örnek alabileceği bir oyuncu Alex. Vatandaşım olarak buradan ayrılması benim için tabi ki de üzücü. Ama yeni kararı kendisine faydalar ve güzel ufuklar getirirse bundan biz de mutlu oluruz."

    Emerson, Galatasaray'dan Hamit Altıntop ve Burak'ı Beşiktaş'dan Almeida'yı, Fenerbahçe'den de kaleci Volkan'ın beğendikleri oyuncular arasında olduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow