hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Statlarda e-bilete erteleme yok

    Statlarda e-bilete erteleme yok
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "TFF'ye net bir şekilde ifade ettik, e-bilet ve kameralı kontrol sistemi uygulamaları bir daha ertelenmeyecek" dedi.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren işitme engelli sporcuları kabul eden Kılıç, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

    (A) Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu 3. maçında Romanya karşısında aldığı 1-0'lık yenilginin hatırlatılması üzerine Kılıç, "Her milli maçtan sonra yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Nihayetinde futbol, 3 ihtimalli bir durum. Gönül ister ki Türk Milli Takımı daha iyi oynasın daha iyi neticeler alsın, çünkü Türk milleti bunu hak ediyor. Benim arzum, hangi sahada hangi takımla karşılaşırsak karşılaşalım, yenmek, galip gelen taraf olmak. Türk vatandaşı olarak hepimizin arzusu bu. Bu başarıları göreceğimiz günler de gelecektir" diye konuştu.

    Bakan Kılıç, "e-bilet ve kameralı kontrol sistemi uygulamaları"na ilişkin bir soruya karşılık, iki sistemin Türkiye'nin "olmazsa olmazları" arasında bulunduğunu vurguladı.

    Kanuna göre bunun bir görev olduğunu ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bunu mutlaka yerine getireceğini dile getiren Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

    "Aksi takdirde statlarda güvenliği sağlamak mümkün değil. Kanunla statların güvenliği özel güvenlik birimlerine devredilirken, bu iki sistem olmazsa olmaz olarak ortaya kondu. Bu iki sistem olmadan özel güvenlik kontrollerinde mutlaka zaaflar çıkacaktır. Bu zaaflar da statlarda istenmeyen olayların çıkmasına neden olacaktır. Bunlar özel güvenlik sisteminin tamamlayıcısıdır. TFF yetiştiremediği için bir defaya mahsus erteleme yapıldı, ama kendilerine net bir şekilde ifade ettik. Bu konu bir daha ertelenmeyecek. Bu yüzden kış gelmeden hazırlıklarını yapmalarında büyük fayda görüyorum."

    -Kulüpler Yasası-

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Kulüpler Yasası" çalışmalarına da değinerek, uluslararası ve Avrupa futbol federasyonları birliklerinin finansal fair-play konusunda "olmazsa olmaz" kaideleri bulunduğunu, bu kaideler yerine getirilmediği takdirde, Türkiye'deki kulüplerin mali açıdan uzun vadede yönetilebilir olmasının mümkün olmayacağını bildirdi.

    Borçlanma politikalarına da bir disiplin verilmesi gerektiğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

    "Türkiye'de başta futbol kulüpleri olmak üzere köklü ve büyük kulüplerin dernekler yasasına göre değil kendileri için hazırlanmış bir yasaya göre yönetilmeleri gerekiyor, hatta artık kaçınılmaz. Başka çıkar yol yok. Biz hazırlık yapıyoruz, ama kendi hazırladığımız kanun tasarısını ön plana çıkarmayacağız. Çünkü sektörün kendi yasasını kendisinin hazırlamasını, devletin ilgili birimlerinin de bu yasadaki eksikleri tamamlamasını arzu ediyoruz."

    -Statların yenilenmesi-

    Suat Kılıç, "Kentsel dönüşüm projesi kapsamında statlardaki yenileme çalışmalarındaki son durum nedir?" sorusu üzerine de, şunları söyledi:

    "Statlardaki yenilenme çalışmalarının kentsel dönüşüm projesiyle hiçbir ilgisi yok. Bu, spor alt yapısının yeni baştan dizayn edilmesine yönelik yeni vizyonumuzdur. Sayın Başbakanımızın bu konudaki kararlılığının bir neticesidir. Biz de bu kararlılığın gereği olan adımları atmaya devam ediyoruz. Türkiye'deki statlar çok eski. Bugün Türkiye'de 19 ilimizde yeni stat yapabilecek ekonomik güçte ve istikrardayız. Bu yönde protokollerimizi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Maliye Bakanlığı ile imzaladık. Fakat işlerin daha hızlı yürümesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kanundan doğan yetkilerini zaman zaman kullanmamız gerekebilecek. Dolayısıyla atılacak adımlarda değişik kurumların ve bakanlıkların katkılarını alacağız."

    Zamanı geldiğinde eski statların yıkılacağına işaret eden Bakan Kılıç, "Mersin'de yeni stat çalışmaları devam ediyor. Bittiğinde eski stat yıkılacak. Malatya'da inşaata başladık. Sivas'ta inşaat başlamak üzere. Eskişehir Stadı'nın ihalesi bu hafta 17 Ekim'de yapılacak. Akabinde Samsun, Gaziantep, Antalya şeklinde devam edecek. Ankara'da yeni stat ihalesi yapıldıktan sonra Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımına başlayacağız. Kocaeli'nde yıkıma hemen başlamayı düşünüyoruz. Protokol yapılan illerin tamamının statlarını yıl sonuna, en geç Ocak ayının sonuna kadar ihale etmeyi planlıyoruz. Bunlarla ilgili teknik birimlerin çalışması devam ediyor" dedi.

    Bakan Kılıç, sadece stat yapmakla kalmayacaklarını, yıkılan eski statların yanı başında bulunan ve yıkılması icap eden spor tesislerin de yenilerini yapacaklarını ifade etti.

    -"Bu bir yarıştır"
    -
    Suat Kılıç, "Federasyon seçimlerinde rekabetten uzak bir ortam olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık, şunları kaydetti:

    "Federasyon seçimlerine aday çıkarma gibi bir hedefimiz yok. Aday olmayı düşünenler varsa çıkıp demokratik ortamda aday olabilirler. Bu bir yarıştır. Biz federasyon seçimlerinin mümkün olabildiğince dışında kalmaya gayret ediyoruz, ama federasyonların bütçeleri büyük ölçüde devlet tarafından tanzim edildiği için bir ölçüde sürecin içinde olmaya kendimizi mecbur hissediyoruz. Milletimizin kaynaklarının en doğru şekilde kullanılmasına imkan verecek yapılar ortaya
    çıkması için hareket ediyoruz. Fakat özerk yapılara da saygımız sonsuz. Sonuçta kararı verecek olan delegasyondur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow