hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Futbol maçında çekiçli saldırı

    Futbol maçında çekiçli saldırı
    expand

    Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta yapılan yapılan Eyüpspor-Altay maçından sonra olay çıktı. Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever, "Serhat Akın ve kardeşi Serkan Akın buz kırma çekici ile futbolcularımız Ali Cansun ve Tayfun Taner'e saldırdılar" dedi.

    Altay Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Canımızı zor kurtardık" dedi.

    Gülbent, maçın ardından Eyüpsporlu futbolcuların saldırısına maruz kaldıklarını ifade ederek, "Saldırı soyunma odası çıkışında oldu. Futbolcularımız takım otobüsüne binmek üzere çıkarken, saldırıya uğradı. Saldıranların Eyüpsporlu futbolcular olması üzüntü verici. Maçın içinde yaşanan gerginlik, orada kalmalıydı. Otobüsümüzün 4 camı kırıldı. Saldırganlar, kırdıkları camlardan içeri girip futbolcularımızı darp etmeye çalıştı."

    Futbolcularından Serkan ve Serhat'ın ağır bir şekilde darbedildiğini öne süren Gülbent, "Polis olayları yatıştırmak için havaya iki el ateş etti. Sahada sadece iki polis görevlendirilmişti ve olayları yatıştırmakta zorlandılar" diye konuştu.

    Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever ise, Spor Altay ile oynadıkları karşılaşmadan sonra çıkan olayları, konuk takımın oyuncuları Serhat ve Serkan Akın'ın başlattığını ileri sürdü.

    Sever, çıkan olaylarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serhat Akın'ın karşılaşma boyunca çok agresif davrandığını savunarak, "Serhat Akın maçta çok gerginlik yaptı. İnanılmaz agresifti. Maçın 85. dakikasında çıkan gerginlikte olay çıkmasına engel olduk. Maçtan sonra soyunma odalarından ayrılırken, Serhat Akın ve kardeşi Serkan Akın buz kırma çekici ile futbolcularımız Ali Cansun ve Tayfun Taner'e saldırdılar. Tabi onlar böyle davranınca bazı futbolcularımız karşılık verdi. Olayları Serhat Akın ve kardeşi Serkan Akın başlattı. Gözlemciler ve emniyet görevlileri de her şeyi gördü zaten" diye konuştu.

    Şevket Sever, Serhat Akın'ın oyuncuları Eren Aydın'ın babasını da soyunma odasının önünde beklediği sırada darbettiğini öne sürerek, "Serhat Akın, soyunma odasının önünde bekleyen futbolcumuz Eren Aydın'ın babasını darp etti. Kafasında kırık var. O da şikayetçi oldu. Biz de kulüp olarak kendilerinden şikayetçiyiz" dedi.

    Sever, Altay'ı taşıyan otobüsün camlarını da Serkan Akın'ın tekmeleyerek, kırdığını iddia etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow