hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "KKTC ve Türk bayrağı açmayacağıma..."

    KKTC ve Türk bayrağı açmayacağıma...
    expand

    Fenerbahçe ile AEL Limasol arasında Rum kesiminde oynanacak maç için bilet alan taraftarlara "Stada KKTC ve Türk bayrağı getirmeyeceğim, takımı havalimanında karşılamayacağım" yazılı taahhütname imzalatıldı. Fenerbahçe konuyla ilgili bir açıklama yaparak maçın yüksek riskli maçlar kategorisinde olduğunu ve UEFA kurallarına uyulacağı yönünde beyanname imzalatmakla yükümlü olunduğunu bildirdi.

    UEFA üzerinden alınan 1140 biletin tümünü KKTC'deki iki taraftar derneğine gönderen Fenerbahçe yönetimi, derneklerle İstanbul'da protokol imzaladı.

    Fenerbahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar'ın taraftar derneklerine imzalattığı protokolle taraftarlar, KKTC veya Türkiye Cumhuriyeti bayraklarını stada götürmeyeceklerine ilişkin taahhütte bulundu.

    Ayrıca, taraftarların Atina üzerinden gelecek takımı, Larnaka Havaalanı'nda karşılaması da yasaklandı.

    Fenerbahçe yönetiminin bayrak yasağını, ceza sınırındaki takımın Rumlarla maçı olaysız atlatması amacıyla aldığı belirtiliyor. Fenerbahçe ceza alırsa İstanbul'daki rövanşın seyircisiz oynama ihtimalinden endişe ediliyor.

    Bu arada, AEL Limasol takımı ilE KKTC'deki taraftar dernekleri de ayrı temsaslarda bulundu. Rum takımı, kendi taraftarlarına Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi bayrağı getirme yasağı koymadı ancak Türkler'den KKTC bayrağı getirmemelerini istedi. Saha içinde 300 çevik kuvvet polisi görev alacak.

    Fenerbahçe'den açıklama

    Fenerbahçe Kulübü, resmi web sitesi üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

    Açıklamada şöyle  denildi:

    "Profesyonel Futbol Takımımızın, UEFA Avrupa Ligi Grup maçı kapsamında Limassol ile deplasmanda oynayacağı müsabaka, UEFA tarafından yüksek riskli maçlar kategorisinde yer almaktadır.


    Bu nedenle, kulübümüz, mücadeleyi deplasman seyircisi statüsünde izleyecek taraftarlarımızın, ’UEFA Kurallarına’ uyacağı yönündeki beyannameyi imzalatmakla (yerine getirmekle) yükümlüdür.

    Kıbrıs’ta yer alan derneklerimiz ise, maçın yüksek risk kategorisinde yer alması sebebiyle, tamamen kendi inisiyatifleriyle ilgili beyannameyi bazı maddeler eklemek kaydıyla genişleterek taraftarların imzasına sunmuştur.

    Bu vesileyle, bugün gazetelere yansıyan ve Limassol maçını deplasman seyircisi olarak izleyecek taraftarlarımıza yönelik, kulübümüzün ’bayrak yasaklamasına’ yönelik beyanname imzaladığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

    İnancımız ve temennimiz, mücadelenin, fair play ruhu içinde spor müsabakası olduğu bilinciyle tamamlanması yönündedir. "
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow