hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Terim'i kızdıran soru

    Fatih Terimi kızdıran soru
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçta Rumen Cluj ile 1-1 berabere kalmalarında hava şartlarının etkili olduğunu söyledi. Terim penaltı atışının neden Selçuk'a değil de Melo'ya kullandırıldığı yönündeki soruyu sitemli bir şekilde cevapladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçta Rumen Cluj ile 1-1 berabere kalmalarında hava şartlarının etkili olduğunu söyledi.

    Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hava ve saha şartları nedeniyle ilginç bir maç olduğunu belirterek, "Bu şartlar, kapanan ve 1 puana razı olan takımlar için ideal. Futbol oynamak için uygun bir alan bulsak, razıydık. İkinci yarıda sol kanat biraz böyleydi ama ilk yarıda böyle bir bölge de yoktu. Avrupa'da zevk olan yağmurlu sahalar, bizde dert oldu. Avrupa'da her yerde yağmur yağıyor. Seyredin hiçbir şey yok. Bizde ilk kez yağmur yağıyor, rezalet bir ortam" şeklinde ifadeler kullandı.

    Terim, yağış nedeniyle ağırlaşan sahanın futbol oynamaya müsait olmadığını anlatarak, "Her türlü hava şartı olacak ama bir oynayabilsek, oynayamıyoruz. 93 dakikada kalemize gelen bir şut da yok. Bazen izahı zor şeyler oluyor. Oyuncularım çok uğraştılar, didindiler ama olmadı. Son dakikada bile Burak'la 2-1 öne geçebilirdik, olmadı. Yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.

    Geride kalan 3 maçın ardından 1 puanla grup sonuncusu olduklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Artık burada yapamadığımızı dışarda yapmak zorundayız. Tek şansımız bu. Umarım onlar bizi orada yenmek için oynarlar. Bugün kazansaydık, rakibimiz bizi yenme mecburiyeti hissedecekti. Şimdi beraberlik de onlara yarar. Biz o şansı kaybettik" dedi.

    -"Bugün neyi denesek olmadı"-

    Cluj karşısında tüm çabalarına rağmen istedikleri golleri bulamadıklarını vurgulayan Fatih Terim, şunları kaydetti:

    "Bugün neyi denesek olmadı. Kelime olarak, ilginç, enteresan, komik, basit... Yediğimiz gol için bunların dışında bir kelime bulmak lazım. Şimdi grupta 3 maçımız var. Kalan maçlarımızdan ikisini kazanıp, toplam 7 puan toplasak, bizi üst tura götürür mü? Sanmıyorum. Olabilir ama sanmıyorum. 'Gittiğimiz yerlerde galibiyete oynayacağız' demek de çok mantıklı gelmiyor. Hep zaten bunu yapmaya çalışıyoruz. Uğraşacağız, deneyeceğiz, inanıyoruz. Belki bir gün bizim vurduğumuz çarpıp girer. Olmayacak şeyler olur. Yeter ki biz tekrardan bir araya gelip oynamaya başlayalım. Herkesle başa çıkarız inşallah" şeklinde konuştu.

    -Terim, bir soruya sitem etti-

    Fatih Terim, kazanılan penaltının neden Selçuk İnan tarafından değil de Melo tarafından kullanıldığı, neden müdahale etmediği şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, sitemli bir şekilde, "Bir şekilde bizim hatamız olacak ya. Bizim penaltıcılarımız geçen seneden belli. Melo'nun kaç penaltı attığı da belli. Selçuk ile aralarında anlaşırlar ve topun başına giderler. Bazen Melo, bazen de Selçuk atar. Olmayınca hata bizim, olunca onlar doğru iş yapıyor" yanıtını verdi.

    -"Bu sıkıntıdan en az zararla çıkmak da önemli"-

    Galatasaray takımının sergilediği performansa değinen Fatih Terim, birtakım sıkıntılar olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

    "Birtakım oyuncularımızın geç katılması, birtakım oyuncularımızın hazır olmaması, birçok oyuncumuzun milli takım arasında gidip gelmesi, sakatlıklar derken bir sıkıntı söz konusu. Geçen sene haftada 4 gün taktik idmanı yaparken, şimdi 1 bile yapamıyoruz, bu çok önemli faktör. İkincisi, yeni gelen oyuncuların adaptasyonu var. Bu çok önemli. Belki ligde daha önde olmalıydık, çok puan kaybettik ama bunları telafi edeceğiz. Sistemimiz de geçen seneki gibi işlemeye başlayacak. Bunu düzeltmek bize ait. Her gelen maalesef bir arıza ile geliyor. Kimseye bir şey anlatmıyoruz ama milli takımlardan 24 saat kala gelen oyuncumuz var. Sakatlanan, psikolojisi etkilenen, bir arada olamayışımız gibi sebepler var. Ama buna rağmen bazen de futbolda ne yapsanız bu tip şeyleri yaşarsınız. Bu sıkıntıdan, bunalımdan en az zararla çıkmak da önemli bir maharet. Biz şimdi onu yapmaya çalıyoruz."

    Terim ayrıca, ilk yarıda sakatlanan Johan Elmander'in MR çektirmek için hastaneye gittiğini, raporları görmeden futbolcunun durumuyla ilgili kesin bir şey söyleyemeyeceğini sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow