hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş taraftarından Q7 protestosu

    Beşiktaş taraftarından Q7 protestosu
    expand

    Beşiktaşlı bir grup taraftar, kulüp binası önünde toplanarak, Portekizli futbolcu Quaresma'nın durumunun çözüme kavuşmamasını protesto etti.

    Akaretler'deki kulüp binasının karşısında toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, "Fener'den Cim Bom'dan topçu almayın, taraftarı çıldırtmayın, bu taraftar karşınızda, oynayacak Quaresma", "Bugün bayram, öpüşün barışın" şeklinde tezahüratlar yaptı.

    Tezahüratların ardından İbrahim Güneş isimli bir taraftar basın açıklaması yaptı. Bu protestoyu herhangi bir taraftar grubu adına yapmadıklarını, tamamen bağımsız toplandıklarını belirten Güneş, Beşiktaş Kulübü ile sözleşmesi olan, kulübe bağlı bir futbolcuya yapılan haksızlığın karşısında olduklarını kaydetti. Güneş, şöyle konuştu:

    "Bizim için söz konusu Beşiktaş ise gerisi teferruattır. Yönetimden istediğimiz tek şey; bu futbolcuyu bir şekilde ya parasını verip göndersinler ya da takıma alıp oynatsınlar. Bizim amacımız bu. Bu haksızlığın karşısında olduğumuz için kendi taraftarımız karşısında 'Quaresmasporlu' olarak biliniyoruz. Biz Quaresmasporlu değiliz. Bizim tek amacımız Beşiktaş futbolcusuna yapılan haksızlık. Bu futbolcuyu taraftar getirdi, taraftar gönderir. Ortada bir haksızlık var. Her bir yönetici birbirinden habersiz Quaresma hakkında bir şeyler söylüyor. Basında sürekli yem olarak Quaresma konusu gündemde."

    Yıldırım Demirören başkanlığında geçen dönemden hesap sorulmasını istediklerini anlatan taraftar İbrahim Güneş, "Bizim amacımız Demirören yönetimine, 8 yıllık Beşiktaş'ı batıran yönetime hesap sorulması. Biz Quaresma'nın falan peşinde değiliz. Quaresma bu takımda oynar oynamaz, ayrı konu. Futbolcular gelip geçicidir. Asıl olan Beşiktaş'tır. Beşiktaş için canımızı veriyoruz. Bin lira maaşımızla, kredi kartlarıyla alışveriş edip, 'FEDA' yapıyoruz. Bizim FEDA parası Ferrari'ye gidiyor. Neymiş, eski yönetimin hatası... Yok, yanan eve girmişler. Taraftar da yanan eve elini attı. Beşiktaş tarihinde satış konusunda kulüp rekoru kırıldı, FEDA organizasyonuyla. Biz Beşiktaş için varız. Tek büyük Beşiktaş" ifadelerini kullandı.

    Taraftarlar açıklamanın ardından "Alex'in yıldız olduğu yerde Quaresma galaksidir", "Baklava çalan çocuk Quaresma", "Bugün bayram, öpüşün barışın" yazılı dövizler açtı.

    Basın açıklamasının ardından kulüp binasına doğru tezahüratlar yapan taraftarlar, daha sonra bina önünden ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow