hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aslan 5 maç sonra kükredi

    Aslan 5 maç sonra kükredi
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray, 5 resmi maç sonra galibiyete ulaştı.

    Son galibiyetini ligin 5. haftasında Akhisar Belediyespor karşısında 3-0'lık skorla alan "Cim Bom", daha sonra Orduspor'a 2-0 yenilirken, Eskişehirspor ile 1-1, Gençlerbirliği de ile 3-3 berabere kaldı. Bu süreçte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz ekibi Braga'ya 2-0 yenilen Galatasaray, Rumen temsilcisi Cluj karşısında da sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

    Spor Toto Süper Lig'de 3 maç aradan sonra kazanan Galatasaray, puanını 18'e çıkardı.

    Bu arada, sarı-kırmızılı ekip, söz konusu 5 resmi maçın ardından bir karşılaşmayı gol yemeden tamamladı.

    -Umut Bulut'tan 7. gol-

    Galatasaray'ın bu sezon gol yollarındaki en etkili isimlerinden olan Umut Bulut, Kayserispor maçında da ağları havalandırmayı bildi. Kayserispor maçında takımını öne geçiren golü kaydeden Umut Bulut, bu sezon ligde 7. golüne ulaştı.

    Sarı-kırmızılı futbolcu, ligde daha önce Kasımpaşa (2), Beşiktaş, Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında fileleri sarstı.

    -Burak Yılmaz 6. golü kaydetti-

    Kayserispor karşısında takımının 3. golünü atan Burak Yılmaz da bu sezon ligdeki 6. golünü kaydetti. Golcü oyuncu, Galatasaray formasıyla Bursaspor, Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor (2) ve Eskişehirspor maçlarında da gol ile buluştu.

    -Cris siftah yaptı-

    Brezilyalı futbolcu Cris, Kayserispor maçında Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti. "Cim Bom"da daha önce Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor,
    Orduspor ve Eskişehirspor maçlarında görev yapan Brezilyalı oyuncu, Kayserispor maçında takımının 2. golünü kaydederek, Galatasaray formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı.

    -Ceyhun Gülselam, bu sezon ilk kez forma giydi-

    Galatasaray'da Ceyhun Gülselam, bu sezon ilk kez forma giydi. Teknik direktör Fatih Terim, daha önceki karşılaşmalarda tercih etmediği Ceyhun'u, Kayserispor maçının 84. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine sahaya sürdü.

    Bu arada 70. dakikada Hamit Altıntop'un yerine mücadeleye dahil olan Sabri Sarıoğlu da bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı. Sabri, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Cluj maçında da sonradan oyuna girmişti.

    -Fatih Terim'e sevgi gösterisi-

    Galatasaray'ın, karşılaşmada farkı 3'e çıkarmasından sonra taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundu. Sarı-kırmızılı tribünler, Burak Yılmaz'ın kaydettiği 3. golün ardından hep beraber, "İmparator Fatim Terim" şeklinde tezahürat yaptı.

    -Kayserispor, İstanbul'da yine kazanamadı-

     Kayserispor, renkdaşı Galatasaray ile İstanbul'da oynadığı 18. lig maçından da galip gelemedi. Daha önce "Cim Bom" ile deplasmanda oynadığı 17 karşılaşmadan 15
    mağlubiyet, 2 beraberlikle ayrılan Kayseri ekibi, bu akşam da sahadan 3-0 mağlup ayrılarak, rakibi karşısında İstanbul'da galibiyet hasretine son veremedi. Kayserispor, lig tarihinde Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974 tarihinde Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla aldı.

    Bu akşam oynanan karşılaşmayla birlikte iki takım arasında ligde oynanan 35 karşılaşmanın 22'sini Galatasaray, 1'ni Kayserispor kazandı, 12 maç da berabere bitti.

    -Prosinecki idaresinde 2. maçında da mağlup-

    Kayserispor, Shota Arveladze'nin istifasından sonra teknik direktörlük görevine getirilen Hırvat Robert Prosinecki idaresinde çıktığı ikinci maçında da mağlup oldu. Hırvat teknik adam yönetimindeki ilk maçında geçen hafta seyircisi önünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilen Kayseri ekibi, ikinci maçında ise Galatasaray'a 3-0'lık skorla boyun eğdi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow