hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cüneyt Çakır artık Avrupa'nın da gururu

    Cüneyt Çakır artık Avrupanın da gururu
    expand

    Türkiye'nin başarılı futbol hakemlerinden Cüneyt Çakır, FIFA tarafından Avrupa'yı temsilen FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda görevlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolda Türkiye'nin son dönemdeki en başarılı hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır, FIFA tarafından önemli bir organizasyonda daha görevlendirildi.

    Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Cüneyt Çakır'ın bir ilke imza atacağı vurgulanırken, "Türkiye'nin dünya hakemliğindeki haklı gururu Çakır, 6-16 Aralık tarihleri arasında Japonya'da yapılacak FIFA Kulüpler Dünya Kupası maçlarında düdük çalacak. Uluslararası arenada yönettiği maçlardaki performansı ile ön plana çıkan Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte Avrupa'yı temsil eden tek üçlü olarak Japonya'da görev yapacak" denildi.

    Toyota ve Yokohama statlarında oynanacak FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na UEFA'yı temsilen Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea (İngiltere), Orta-Kuzey Amerika'yı temsilen CF Monterrey (Meksika), Güney Amerika'yı temsilen Copa Libertedores galibi SC Corintians Paulista (Brezilya), Okyanusya'yı temsilen Auckland (Yeni Zellanda) ekipleri katılacak.

    Kupada oynayacak diğer takımlardan Asya temsilcisi 10 Kasım, Afrika temsilcisi 16-17 ve 18 Kasım, ev sahibi Japonya'nın temsilcisi ise 1 Aralık 2012 tarihlerinde yapılacak maçlar neticesinde belirlenecek.

    FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır'ın yanı sıra, Asya Futbol Birliği'nden (AFC) Nawaf Shakralla (Bahreyn), Afrika Futbol Birliği'nden (CAF) Djamel Haimoudi (Cezayir), Orta-Kuzey Amerika Birliği'nden (CONCACAF) Moreno Rodriguez (Meksika), Güney Amerika Futbol Birliği'nden (CONMEBOL) Vera Rodriguez (Ekvador) ve Okyanusya Futbol Birliği'nden (OFC) Peter Oleari (Yeni Zellanda) düdük çalacak.

    Ayrıca, İran Federasyonu'ndan Ali Rıza Fakhani ile yardımcılarının ise destek hakem üçlüsü olarak organizasyona katılacakları kaydedilirken, Cüneyt Çakır ile yardımcılarının 29 Kasım Perşembe günü Tokyo'ya gidecekleri bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow