hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kılıç ile Demirören görüştü

    Bakan Kılıç ile Demirören görüştü
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le görüştü. Toplantıda Kulüpler Yasası çalışmaları, kameralı güvenlik sistemi ve e-bilet uygulaması ile A Milli Futbol Takımı'nın kamp yapacağı Riva Tesisleri'nin hazırlıkları konuları ele alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hasan Doğan Milli Takım Futbol Kamp Tesisleri ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "TFF ile Türk futbolunun çok değerli bir ismi olan Hasan Doğan adına çok değerli bir eseri Türk futboluna kazandırmış olacağız. 2013 Ocak ayında Riva Tesisleri'nin temelini atmayı planlıyoruz" dedi.

    Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki federasyon yöneticilerini makamında kabul etti.

    Suat Kılıç, TFF Başkanı Demirören ile yaptıkları toplantıda, "Kulüpler Yasası çalışmaları, kameralı güvenlik sistemi ve e-bilet uygulaması ile A Milli Futbol Takımı'nın kamp yapacağı Riva Tesisleri'nin hazırlıkları" konularını ele aldıklarını söyledi.

    Türkiye'deki tüm kulüpleri özel bir mevzuata kavuşturmak üzere devam eden bir çalışmaları olduğunu, TFF ve Kulüpler Birliği'nin de ortak bir taslak çalışmasının bulunduğunu ifade eden Kılıç, "Bütün bu çalışmaları kısa bir süre içinde biraya getireceğiz ve Kulüpler Yasası taslağını ortaya çıkaracağız. Türkiye'de artık başta futbol olmak üzere kulüplerin dernekler yasasıyla yönetilmesine imkan kalmayacak. Kulüplerin finansman ve borçlanma tablolarını
    Dernekler Yasası'yla kontrol edebilmek artık mümkün değil. Kulüpler Yasası, başta mali denetim, finansman oluşturma ve finansman yönetimi olmak üzere, Türkiye'deki kulüplerin köklü sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler getirecek bir çalışma olarak tarafımızdan değerlendirilmektedir" diye konuştu.

    Kılıç, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesiyle İlgili Kanun" kapsamında kameralı güvenlik sistemi ve e-bilet uygulamasının da bir an önce hayata geçmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu işle ilgili hazırlıkları sürdürmek açısından bir zaman ihtiyacı vardı. Bu anlamda gereken sürenin ortaya çıkarıldığı kanaatindeyiz. Bu çerçevede atılacak adımları kendileriyle konuştuk. TFF, kameralı güvenlik sistemi ve e-bilet konusunda müşavir firma ihalesine çıkacak. Sonrasında bu sistemin imalatına yönelik ihaleleri gerçekleştirecek ve zaman kaybetmeksizin Türkiye'deki başta stadyumlar olmak üzere tüm spor alanlarını bu sisteme kavuşturmuş olacağız" dedi.

    Suat Kılıç, "Hasan Doğan Milli Takım Futbol Kamp Tesisleri"ne ilişkin proje çalışmalarının tamamladığını dile getirerek, "TFF ile Türk futbolunun çok değerli bir ismi olan Hasan Doğan adına çok değerli bir eseri Türk futboluna kazandırmış olacağız. 2013 Ocak ayında Riva Tesisleri'nin temelini atmayı planlıyoruz" diye konuştu.

    -Yıldırım Demirören-

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören de statların güvenliği açısından e-biletin önemine değinerek, "İnşallah ihalemiz sonuçlanacak. Hedefimiz, 2014 Nisan ayında e-bilet sistemini Türkiye'de uygulanıyor hale getirebilmek" dedi. 

    Demirören, Riva Tesisleri'nin Türk futbolu adına çok önemli olduğunu belirterek, "Yeni bir milli takım kurduk. Herkes ilk gün şampiyonluk bekliyor. Biz Abdullah Hoca'yla yola çıkarken kalıcı bir milli takım kurduk. Bu da süreç alacaktır. Herkesin sabırlı olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow