hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olimpiyat Stadı kapanıyor!

    Olimpiyat Stadı kapanıyor
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanlığı'nın, üstü açılıp kapanabilecek olan Olimpiyat Stadyumu projesini tamamladığı ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkartacağı öğrenildi.

    Spor Bakanı Suat Kılıç daha önce yaptığı ziyarette stadın bu haliyle atıl kaldığını ifade etmişti. Kılıç, o ziyareti sonrasında 3 proje çizdirdi ve hayata geçirme kararı aldı.

    Suat Kılıç'ın talimatı ile hazırlanan projenin en kısa sürede ihaleye çıkarılacağı ve Olimpiyat Stadı'nın çevresinde düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

    24 saat işleyecek olan çevre düzenlemesinin ardından, Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Futbol Federasyonu alt yapı birimleri olimpiyata taşınacak. 60 Milyon TL'ye üstü tamamen kapanacak olan Olimiyat Stadı'nın dış kabuğu tamamen değişecek. Açılır kapanabilecek olan projede, stadyumun cevresi tamamen restore edilecek ve 24 saat aktif hale getirilecek.

    İki dev stat ihaleye çıkıyor

    Daha önce 120 milyon TL'ye maledilen stad için 60 milyon TL'lik bir fatura daha çıkmış olacak. Rüzgar panelleri yıkılan, büyük takımların maçlarını oynamak istemediği ve taraftarların da ulaşmak için sorun yaşadğı stad böylece yeni bir hal alacak.

    Uzun yıllardır gündemden düşmeyen 40 bin kişilik Ankara 19 Mayıs stadı nerede yapılacak konusuna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu.

    Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, zırhlı birlikler bölgesinde yapılması düşünülen stada karşı çıktı. Başbakan Erdoğan'ın; ''Ankara 19 Mayıs ile anılıyor. Başkente yakışacak tek yer orası" diyerek, alternatif olarak öne sürülen hiçbir araziyi kabul etmediği öğrenildi.

    Başbakanın geçen hafta verdiği belirtilen talimatı ile 2 yabancı, 3 Türk Mimar proje çalışmalarına başladı. 6 ay içersinde hazır olacak olan proje, bu süre sonunda ihaleye çıkacak ve stadyum 700 iş gününde bitirilecek. 2012-2013 Futbol sezonu sonunda 19 Mayıs stadının yıkımına başlanacak. Stadyumun yıkımı devam ederken aynı anda çelik aksamının yapımınada başlanacak. Ankara için düşünülen 40 bin kişilik stadyumun özellikleri ise büyülüyor.

    İşte Ankara 19 Mayıs Stadyumu'ndaki özellikler:

    1- Tarihi bir doku yaratılacak
    2- Tren garından stadyuma geçiş yapılacak
    3- 14 spor salonu
    4- Stadyumun altı 7 bin 500 araçlık otopark olacak
    5- Halkın yürüyüş ve spor yapabileceği alanlar
    6- Metrodan stadyuma giriş yapılabilecek
    7- Kafeteryalar
    8- Restaurantlar
    9-Cevredeki eski salonlar yıkılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow