hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aybaba: "Oğuzhan'ı çıkaracaktım"

    Aybaba: Oğuzhanı çıkaracaktım
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, maçın yıldızı olan ancak 49. dakikada kırmızı kart gören Oğuzhan Özyakup'u 60. dakikada oyundan çıkartmayı düşündüğünü ancak Oğuzhan'ın erken kart gördüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Mersin İdmanyurdu karşısında çok iyi mücadele ettiklerini ve sahadan 3 puanla ayrıldıklarını söyledi.

    Aybaba, karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, Mersin İdmanyurdu'nun iyi pas yapan bir ekip olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Gol yedikten sonra çabuk demoralize olduklarını da biliyorduk. Maça baskılı başladık. Golü bulduktan sonra Mersin İdmanyurdu öne çıkmaya çalıştı. Biz geriye çekilip kontrataklarla gol aradık ve ilk yarıyı 3-0 önde kapattık" diye konuştu.

    İkinci yarıda Oğuzhan'ın ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışında kalmasına da değinen Aybaba, "Oğuzhan'a yetişemedim. Normalde skor üstünlüğünü yakalamışsak, sarı kartlı oyuncuları 60. dakikada oyundan almayı planlarım. Ama Oğuzhan erken kart görünce, bu gerçekleşmedi" dedi.

    Aybaba, oyuncularının bugün çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Oyuncularımı kutluyorum. 'Koşarak, mücadele ederek, yardımlaşarak takım olma özelliğini kazanabiliriz' diyorduk. Oyun içinde bunun örneklerini verdik. Önümüzde önemli bir maçımız var. Bütün oyuncularımı ve bizi destekleyen taraftarlarımızı kutluyorum."

    Trabzonspor maçının ikinci yarısından itibaren istikrarlı bir görüntü çizdiklerini anlatan Aybaba, "Bu istikrar devam edecektir. Sakatlıklar ve kırmızı kartlar dengemizi bozabilir ama içimizdeki arkadaşlarla bunu çözebiliriz" ifadelerini kullandı.

    -Batuhan Karadeniz'in kadroya alınmaması-

    Batuhan Karadeniz'i neden kadroya almadığı sorusuna Aybaba, "Bütün oyuncularımızı kadroya alabiliriz de alamayabiliriz de. Bu benim yetki alanımda. Ofspor maçında performansını beğenmediğim için almadım ama bu demek değildir ki bundan sonra almayacağım. İyi çalışırsa, tekrar kadroya alabilirim" diye yanıt verdi.

    Fernandes'in maçın sonunda performansının düştüğünün belirtilmesi üzerine Aybaba, "Fernandes, Beşiktaş'ta tüm Türkiye'nin gündemindeki birinci oyuncu. Bence Oğuzhan da bugün çok iyiydi ve sakat olan Muhammed de bunların içine katılabilir" şeklinde konuştu.

    Samet Aybaba, son olarak Almeida'nın uzatma bölümünde kaçırdığı net gol pozisyonu için de "3-0'dan sonra kaçırabilir. Ama skor 0-0 veya 1-1 iken tehlikeli olur. Sorun yok" dedi.

    -Sivok:"İlk yarı işi bitirdik"-

    Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıda iyi oynadıklarını ve attıkları 3 golle maçı kazandıklarını söyledi.

    Sivok, takım olarak ilk devre istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını belirterek, "İlk yarı 3 gol atarak işi bitirdik. İkinci yarıda 10 kişi kaldıktan sonra savunmaya çekildik. İyi mücadele ettik ve rakibe gol pozisyonu vermedik. Maçı gol yemeden bitirdiğimiz için mutluyum" ifadelerini kullandı.

    Kaleci McGregor ise kendileri için iyi bir maç olduğunu kaydederek, "İlk yarıda iyi mücadele ettik ve 3-0 öne geçtik. İkinci yarıda 10 kişi kaldık ama buna rağmen, rakibe gol şansı tanımadık" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow