hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Skibbe gitti

    Skibbe gitti
    expand

    Kardemir Karabükspor, teknik direktör Michael Skibbe ile karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı. Michael Skibbe ise Türkiye'de yine çalışmak istediğini söyledi.

    Daha önce Galatasaray'da görev yapan ve oynanan bir Avrupa Kupası maçı sonrası görevine son verilen Alman teknik adam Skibbe ülkesine dönmüştü.

    Skibbe, Eskişehirspor macerasını da ülkesinden gelen bir teklif üzerine yarıda kesmiş ve takımdan ayrılarak yine ülkesinin yolunu tutmuştu.

    Sezon başında Bülent Korkmaz ile anlaşamayan Karabükspor, Skibbe ile masaya oturmuş ve yeni sezon için sözleşme imzalamıştı. Geride kalan 10 hafta sonunda 16. sırada yer alan ve sadece 2 maç kazanabilen Karabükspor'da Skibbe başarısız olarak değerlendiriliyordu. Ligin en çok gol yiyen takımı olan Karabükspor ancak 9 puan topladı.

    İşte bu gelişmelerin ardından Kardemir Karabükspor'da Yönetim Kurulu, Skibbe ile yolları ayırma kararı alırken Skibbe'nin yerine Kasımpaşa'dan ayrılan Metin Diyadin ile görüşüldüğü iddia ediliyor.

    Skibbe yine gelmek istiyor
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kardemir Karabükspor'la sezon başında imzaladığı sözleşmesini karşılıklı fesheden Alman Teknik Direktör Michael Skibbe, "Türkiye'de yine çalışmak isterim. Türkiye'de kendimi iyi hissediyorum" dedi. 

    Skibbe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'ten ayrıldığı için çok üzgün belirterek, Karabük ve Safranbolu'da kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi.

    İyilikle ayrılmak istediğini ifade eden Skibbe, böyle olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

    Kardemir Karabükspor'un ligde kalmasını ve başarılı olmasını dilediğini anlatan Skibbe, "Defansif anlamda hep bir sıkıntımız var dedik. Bunu özellikle deplasman maçlarında çözemedik. Geçen yıllarda yenilen gollere bakıldığında aynı sıkıntıların yaşandığı gözlenmektedir. Bizden sonra gelecek meslektaşımızın bu konuya mutlaka çalışması gerekecek. Burada sırf defans değil aynı şekilde ileride varyasyon yapacak 4 hücum oyuncumuz sakat ya da hazır değildi. Bunlar düzeldiğinde daha farklı bir ortam olabilir. Takımla maddi olarak hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bugün de ayrılırken maddi olarak bir sorun yok. Bu konuda özellikle verilen sözler anlaşmalar bağlamında ödemeler açısından Kardemir Karabükspor örnek alınacak bir kulüp" diye konuştu.

    Türkiye'de yine çalışmak istediğine dikkati çeken Skibbe, Türkiye'de kendini iyi hissettiğini, daha önce Galatasaray ve Eskişehirspor'da çalıştığını yine olursa başarılı olmak istediğini kaydetti.

    Skibbe, kulüp binasından futbolcu ve personelle vedalaşarak ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow