hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şenes Erzik: "Zor"

    Şenes Erzik: Zor
    expand

    Şenes Erzik, Türkiye'nin 2020 yılında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nı aynı anda düzenlemesinin zor olduğunu ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'de yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın, ileride FIFA Dünya Kupası'nı düzenlemek için temel taş olduğunu söyledi.

    Türkiye'de düzenlenecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Esma Sultan Yalısı'nda yapılan maskot tanıtımından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Erzik, bu turnuvanın FIFA Dünya Kupası'ndan sonra en önemli organizasyon olarak görüldüğünü belirtti. FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın organize komitesi başkanı olduğunu ve yıllarca birçok yıldızın doğuşuna tanıklık ettiğini hatırlatan Erzik, "Bu turnuvalar çok önemli. Turnuvaya seyircinin sahip çıkması lazım. Bunun için de takımımızın sonuna kadar gitmesi lazım. Teknik ekibimiz ve futbolcularımız bunun bilincindeler" dedi.

    Türkiye'nin hedefinin ileride FIFA Dünya Kupası'nı düzenlemek olduğunu aktaran Erzik, "Esas hedefin, FIFA Dünya Kupası olması lazım. Bu organizasyon bunun için temel taşıdır. Mutlaka ve mutlaka FIFA Dünya Kupası'nı düzenlememiz lazım. Bu organizasyonu başarıyla düzenlersek, daha üst seviyedeki turnuvaları düzenleyebiliriz" diye konuştu.

    -"Hem Avrupa Şampiyonası hem olimpiyatlar zor"-

    Şenes Erzik, Türkiye'nin 2020 yılında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nı aynı anda düzenlemesinin zor olduğunu ifade etti.

    UEFA Asbaşkanı, iki organizasyon arasında kısa bir süre olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

    "Bir ülkenin hem olimpiyat hem de Avrupa Şampiyonası'nı aynı yıl yapmasında çeşitli mahsurlar öne sürülüyor. Gerek UEFA, gerekse Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bunu kabul etmedi. Her zaman söylediğim gibi, bu tercih bizlerin değil, devletindir. Olimpiyatlara bu kadar angaje olmuş durumdayız. İstanbul, olimpiyatları düzenlemek için Madrid ve Tokyo'yla yarışıyor. Söylenildiğine göre İstanbul'un büyük bir şansı var. İdeal olanı birinden birini tercih etmek."

    -"2020 Avrupa Şampiyonası 13 ülkede düzenlenebilir"-

    Şenes Erzik, UEFA Başkanı Michel Platini'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 13 ülkede birden düzenlemek gibi bir fikrinin olduğunu söyledi.

    Henüz kesinleşen bir şeyin olmadığını vurgulayan Erzik, "Platini, federasyon başkanlarıyla 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde Kiev'de bir toplantı yaptı. Burada bir olasılıktan bahsetti. Bu sadece bir olasılıktı, bir plan yok. Düşüncesi, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 13 ülkeye yaymak. Grup maçlarını, çeyrek finali, yarı finali ve final maçlarını farklı ülkelere dağıtmak istiyor. Daha kesinleşmiş bir şey yok. Aralık ayında belli olacak" ifadelerini kullandı.

    -Uçar: "Ülkemizin desteğini alarak başarılı olmak istiyoruz"-

    20 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de oynanacağı için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

    Feyyaz Uçar, gelecek yıl düzenlenecek turnuvanın kadrosunu yavaş yavaş oluşturduklarını aktararak, "Kafamızda takım şekillenmeye başladı. Bundan sonra hazırlık dönemine geçtik. Birkaç takviyeyle turnuvaya hazır olacağız. Hedefimiz gruptan çıkmak ve daha sonra her maçı final gibi oynamak. Ülkemizin desteğiyle en azından yarı final oynamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow