hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mosturoğlu'nun avukatından yalanlama

    Mosturoğlunun avukatından yalanlama
    expand

    Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu'nun avukatı Naim Karakaya, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karara bağladığı "Şike" davasıyla ilgili olarak, müvekkilinin mahkumiyet hükmünün kesinleştiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karakaya, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, medyada, mahkemenin karara bağladığı dava dosyası ile ilgili olarak bazı sanıklar hakkında "mahkumiyet kararının kesinleştiği" şeklinde yanlış bilgi ve algıya dayanan yanıltıcı haberlere yer verildiğini kaydetti.

    Mahkemenin sanıklar hakkında bazı isnatlarla ilgili beraat, bazı isnatlarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması, bazı isnatlarla ilgili olarak da mahkumiyet kararı verdiğini belirten Karakaya, "Bu mahkumiyet kararı tarafımızca temyiz edilmiş olup Yargıtay tarafından bir karara varılmadıkça bu kararın kesinleşmesi gibi bir durum söz konusu değildir" ifadesini kullandı. 

    Yargıtay incelemesinin henüz başlamadığını vurgulayan Karakaya'nın açıklamasının devamı şöyle:

    "Verilen hükmün, sanık hakkında hiçbir hukuki sonuç doğurmaması anlamına gelen, 'Hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararına ilişkin olarak ise, bu karar henüz bir hüküm niteliğinde olmadığından ve dolayısıyla temyize tabi bulunmadığından tarafımızca ilgili yasada öngörüldüğü şekilde kararın veriliş usulüne ilişkin olarak itiraz yoluna başvurulmuş; yapılan bu itiraz incelemesi ise tamamen yargılama usulüne ilişkin sebeplerle reddedilmiş olup, bu karar ile hükmün açıklanması beş yıl süre ile geriye bırakılmıştır. Bu sürenin bitiminde ise olağan olarak, 'davanın düşmesine' karar verilecektir. Dolayısıyla bu karar, bir mahkumiyet kararı olmadığından; itirazın reddedilmesi ile birlikte kesinleşmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Belirttiğimiz üzere müvekkilimiz hakkında verilen mahkumiyet hükmüne ilişkin temyiz incelemesi ise henüz başlamamıştır ve bu inceleme tamamlanmadıkça hükmün kesinleşmesi gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. Bu nedenle müvekkilimize ait görsel ögelere yer verilerek, mahkumiyet hükmünün kesinleştiğine dair yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow