hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Premier Lig'de bu hafta

    Premier Ligde bu hafta
    expand

    İngiltere Premier League'in 12. haftasında Manchester City, sahasında Aston Villa'yı 5-0 yenerken, ezeli rakibinin puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son şampiyon Manchester City, lige kötü başlayan ve son sıralardan kurtulma mücadelesi veren Aston Villa karşısında David Silva'nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda yıldız oyuncuları Agüero ve Tevez'in ikişer golüyle farkı yakalayan Manchester ekibi sahadan 5-0 galip ayrıldı.

    Ligde namağlup tek takım olma özelliğini koruyan Manchester City, 28 puanla ligin yeni lideri oldu.

    Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United, Norwich City'ye deplasmanda Pilkington'ın attığı golle 1-0 yenildi ve ikinci sıraya geriledi. Yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan "Kırmızı Şeytanlar"da Rooney rahatsızlığı nedeniyle Norwich City maçında kadroya alınmadı.

    Son 3 haftada 2 puan alabilen Chelsea, West Bromwich Albion deplasmanından da eli boş döndü. Evsahibi ekip, Shane Long ve Odemwingie'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Londra ekibinin golünü ise Hazard kaydetti.

    Toplam 7 golün atıldığı Kuzey Londra derbisinde Arsenal, sahasında Tottenham'ı 5-2 mağlup etti. "Topçular"ın gollerini Mertesacker, Podolski, Giroud, Cazorla ve Walcott atarken, konuk ekip Adebayor ve Bale ile rakip fileleri havalandırdı.

    Karşılaşmanın 18. dakikasında Tottenhamlı Adebayor kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

    Milli futbolcu Nuri Şahin'in yedek soyunduğu maçta Liverpool, sahasında Wigan'ı Suarez (2) ve Enrique'nin golleriyle 3-0 yendi. "Kırmızılar", Wigan galibiyetiyle 3 haftalık beraberlik serisine son verdi.

    Gol krallığı yarışında Liverpoollu Luis Suarez 10 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 8 golle Robin van Persie (Manchester United) ve Demba Ba (Newcastle United), 7 golle de Michu (Swansea City) izliyor.

    Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

    Newcastle United-Swansea City : 1-2
    Queens Park Rangers-Southampton : 1-3
    Reading-Everton : 2-1
    Fulham-Sunderland : 1-3

    -13. Hafta-

    24 Kasım Cumartesi: Sunderland-West Bromwich, Everton-Norwich, Manchester United-QPR, Stoke-Fulham, Wigan-Reading, Aston Villa-Arsenal,
    25 Kasım Pazar: Swansea-Liverpool, Southampton-Newcastle, Chelsea-Manchester City, Tottenham-West Ham.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow