hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF, Beşiktaş'ın talebini reddetti

    TFF, Beşiktaşın talebini reddetti
    expand

    Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı, futbol ve basketbol takımlarının aynı gün ve saatte yapacağı maçlardan dolayı program değişikliği için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduklarını, ancak taleplerinin reddedildiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kavalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Kasım Cuma günü ligde Akhisar Belediyespor karşılaşmasının yanı sıra erkek basketbol takımının THY Avrupa Ligi'nde Brose Baskets Bamberg ile oynayacağı mücadelenin aynı saatte olmasıyla ilgili olarak "Futbol takımının maç saatinin değişmesi için TFF'ye başvurduk. Ancak federasyon, daha önce basketbol maçının saati bilinmediği için yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Futbol karşılaşmasının önemi de büyük. Maç saatlerinin yayınlanması ve televizyon yayınının da ona göre belirlenmesi nedeniyle programda değişiklik yapamayacakları yönünde yanıt verdiler. İki karşılaşmanın aynı gün ve saatte olmasından dolayı üzgünüz" diye konuştu.

    Basketbol takımının oynayacağı karşılaşmanın çok önemli olduğunu kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Yendiğimiz takdirde bir üst tura çıkacağız. Futbol takımımız yendiğinde maç fazlasıyla da olsa lider olacak. O gün en azından taraftarlarımız liderlik sevincini yaşayacak" ifadelerini kullandı.

    İki karşılaşmanın aynı gün ve saatte olmasından dolayı taraftarlardan özür dileyen Ahmet Kavalcı, siyah-beyazlılardan 23 Kasım Cuma günü için özveride bulunmasını istedi.

    "Bir evde 4 kişi varsa 2'si futbol maçına, 2'si basketbol maçına gelsin" diyen Kavalcı, "Taraftarlarımız bu hafta için fedakarlık yapsınlar. İnşallah iki karşılaşma güzel geçer. Umarım basketbolda üst tura çıkarız, futbol takımımız da maçı kazanarak lider olur" şeklinde konuştu.

    Çarşı'dan tepki 

    Beşiktaş taraftar grubu Çarşı, futbol takımının Akhisar Belediyespor'la yapacağı maçı, Beşiktaş erkek basketbol takımının Brose Basket'le yapacağı maçla aynı gün ve saate alan Türkiye Futbol Federasyonu'na tepki gösterdi.

    ForzaBesiktas.com'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "Geçen sene Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil eden tek takım olan Beşiktaş'ımızın o zaman iki gün arayla maç oynamasına aldırmayan ve bonuda hiçbir adım atmayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beşiktaş'ımızın önümüzdeki hafta oynayacağı lig maçını Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında oynayacakları maçları öne sürerek Beşiktaş Basket takımımızın Türkiye'yi temsil edeceği zorlu Euroleague maçı ile aynı gün ve aynı saate alması ayrımcılıktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu olay maç gelirlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan Beşiktaş'ımıza ve bu zor günlerde takımımızın yanında olarak kulübümüze maddi manevi desteğini göstermeye çalışan taraftarımıza yapılmış büyük bir ayıptır.

    Futbolu yönetmeyi, söz geçiremediği insanları mutlu etmek zannedenler ise birer zavallıdır!"

    Beşiktaş'ın Akhisar ile yapacağı maç ile Beşiktaş Erkek Basketbol takımının maçları 23 Kasım Cuma günü saat 20.00'de oynanacak.

    Basket takımından da tepki var

    Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 23 Kasım Cuma günü Almanya'nın Brose Baskets Bamberg takımını konuk edecek Beşiktaş, bu kritik mücadeleyi kazanarak tur şansını arttırmayı hedefliyor.

    AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde Brose Baskets Bamberg ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını vurgulayan Haluk Yıldırım, futbol takımının Akhisar Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmanın aynı saatte olması nedeniyle taraftarların bir tercih yapmak zorunda olduğunu dile getirdi.

    Menajer Yıldırım, kulüp yöneticilerinin futbol maçının programıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde girişimlerde bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:

    "THY Avrupa Ligi'nde çok önemli bir maça çıkacağız. Brose Baskets Bamberg'i yenersek, 'Top 16' garanti gibi gözüküyor. Rakibimizi seyirci desteğiyle yenmek istiyoruz. Futbol takımıyla aynı gün ve saatte maçın oynanmaması konusunda yöneticilerimiz TFF'ye başvuruyor. Kritik bir maç olacak. Taraftarlar için zor olacak. İkisinden birini tercih etmek zorunda kalacaklar. Bizim maçın programını değiştirmemiz zor gözüküyor. THY Avrupa Ligi'nde karşılaşmaların programı daha önce belirleniyor."


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow