hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güneş 3 puandan memnun

    Güneş 3 puandan memnun
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Orduspor'u deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, "İlk yarıda tempo ve oyun baskısı olarak başarılı değildik, ikinci yarı başarılıydık. Kazanılan 3 puan sevindirici" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig'de Orduspor'u deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, kazanılan 3 puanın sevindirici olduğunu söyledi.

    Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyunun ilk bölümünde rakibin ne kadar saldırgan oynayacağını beklediklerini belirtti.

    "Orduspor, mütevazı bir kentin mütevazı takımı olarak 2 yılda oldukça başarılı işler yaptı" diyen Güneş, şöyle devam etti:

    "Beklentilerin üzerinde iyi gitmeleri onlara güven ve moral de getirmişti. Kendi sahasında da bunu iyi kullanıyordu. İlk bölümde de bunu kullanmaya çalıştılar. Özellikle uzun toplarla başarılı olmaya çalıştılar. Biz oyun yapısı olarak bunu bekliyorduk zaten. Ama bizim dönen toplar sonrası orta sahada top kullanma olarak iyi bir pas trafiğimiz olmadı. Oyuncularımız aldıkları topları iyi kullanamadılar. Ama düşündüğümüz oyun bakımından onlara oynama izni verdik. İkinci yarı oynama izni vermedik, baskı ile top kazandık. Oyunun daha çok kontrolü bizdeydi. Bulduğumuz gol sonrasında oyunu taşımaya çalıştık ama dışta maç kazanamama baskısıyla ikinci yarıda panikleyerek pozisyon verdik." 

    Bütün oyuncularının iyi niyetle çalıştığını anlatan Güneş, "İlk yarıda tempo ve oyun baskısı olarak başarılı değildik, ikinci yarı başarılıydık. Kazanılan 3 puan sevindirici. Orduspor'a başarılar diliyorum" dedi. 

    -Orduspor cephesi-

    Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise Trabzonspor karşısında çok iyi bir ilk yarı oynadıklarını belirterek, "Maçın genelinde pozisyonlar bulduk ama Trabzonspor gibi pozisyonları gole çeviremedik" diye konuştu.

    Yine de iyi bir maç oynadıklarını ifade eden Cuper, "İlk yarı Orduspor iyiydi. İkinci yarı ilk yarımızdan daha kötüydü ama Trabzonspor bizden daha çok üstündü diye görmüyorum. Kendime kızıyorum, oyuncuların duruşu iyi, davranışları çok iyiydi, çok da çalıştılar. Ama sonuç bu. Hak etme ya da hak etmeme konusu değil, skor geçerlidir" ifadelerini kullandı.

    -Futbolcuların açıklamaları-

    Karşılaşmada 1 gol atan Janko, takım için çok iyi bir galibiyeti aldıklarını belirterek, "Bu sezon ilk kez deplasman galibiyeti aldık ve bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazandık. İlklerin gecesini yaşadık. İlk golümü attığım için kendimi şimdi daha iyi hissediyorum" dedi.

    Bordo-mavili takım forması altında ilk kez ilk 11'de bir lig maçına çıkan Emre ise Orduspor karşısında çok önemli 3 puan aldıklarını ifade ederek, "Galip geldiğimiz için mutluyuz. İnşallah gelecek maçta da aynı performansları gösteririz. Dış saha da galibiyet hasretini sonlandırdığımız için de ayrıca mutluyuz" diye konuştu.

    Ordusporlu Ali Çamdalı ise Trabzonspor karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "3 pozisyonda iki gol attılar. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Koşan, mücadele eden takımdık. Kasımpaşa maçında 3 puan alacağımıza inanıyoruz" dedi.

    Müslüm ise "Maalesef futbolda atamayana atarlar. Ama bu mağlubiyet bizi yıldırmayacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow