hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terim: "Manchester'ı yenelim de..."

    Terim: Manchesterı yenelim de...
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Şu an itibarıyla UEFA Avrupa Ligi'ni düşünmüyoruz. Ama yarın şartlar bizi oraya bile kalmamazın çok önemli olduğu bir ortama götürebilir. Futbol böyle bir oyun" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselebilme yolunda önlerinde 2 maç kaldığını hatırlattı.

    İngiliz ekibinin genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla İstanbul'a geleceğine değinen Terim, şöyle konuştu:

    "Yarın dünyanın en iyi takımlarından biriyle, dünyanın en saygı duyulan antrenörlerinden Alex Ferguson'un ekibiyle oynayacağız. Bir kaç maç öncesi, Chelsea'ye karşı da aşağı yukarı bu kadroyla oynadıklarını görürüz. Manchester United'ın yaklaşık 40 oyuncusu var. Birçok maçı bu tip rotasyonlarla oynuyorlar zaten. Ashley Young, Hernandez, Welbeck, arkalarında Anderson dörtlüsü dersem, çok yadırgamazsınız herhalde. Kimin nasıl oynayacağına biz karar veremeyiz. Biz sadece Manchster United ile oynayacağız ve ona bakıyoruz. Bu durum bazen lehinize, bazen aleyhinize olur. Hiçbir takım yenilmek istemez. Herkesin kendine göre planı vardır. Israrla basın olayın bu tarafında. Bizim buna ayıracak vaktimiz yok. Çok üzerinde durulması gereken bir durum değil."

    -"Biz yenelim de..."

    Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'ın yarın Manchester United'ı yenmesi durumunda, "Genç takımı yendiler" şeklinde değerlendirmeler olabileceği yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

    "Biz Manchester United'ı yenelim ve tarihe böyle geçsin de isteyen istediği fikri yürütebilir. Olası galibiyetimizi nasıl algılamak isterlerse algılamakta serbestler. Tarihe bakıldığında, Manchester United gibi takımlar da kolay yenilmezler. Yenerseniz, bu bir zaferdir. Doğru zamanda yenerseniz de bu bir başarıdır. Biz şampiyon olduk, 'Ama 1 puan farkla şampiyon oldu' dendi.

    Birini yeniyorsunuz, 3 tane atıyorsunuz, 'İnsan 5-6 gol atmaz mı?' Yeniliyorsunuz, 'Bu takıma yenilinir mi?' Kazanıyorsunuz, 'Bu takımı da yenin artık' deniyor. Bunları düşünerek ne top oynayabiliriz, ne de hazırlanabiliriz. Bunu yapmaması gereken ülkelerin de başındayız. Tarihiniz çok büyük başarılarla dolu olur, o zaman herkesi güçlü veya güçsüz diye sınıflandırırsınız. Tarihteki başarıları biliyoruz. 'En büyük erdem, haddini bilmektir' deyip geçiyoruz biz de."

    -"Grubumuz çok karışık"-

    Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, 12 puanla Manchester United'ın çıkmayı garantilediği (H) Grubu'nda durumun diğer 3 ekip için karışık durumda olduğunu aktardı.

    Galatasaray ile CFR Cluj'un 4'er, Braga'nın ise 3 puanı olduğunu hatırlatan Terim, şöyle devam etti:

    "Braga'nın 3 puanı da maalesef bizim verdiğimiz. Uzun zamandır benim turnuvalar öncesi söylediğim; atılan ve yenilen her golün, kazanılan ve kaybedilen her puanın çok önemli olduğudur. Bu durum bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Eğer Braga ile berabere kalsak, yendiğimizde garantileyecek duruma gelirdik. En önemli hesap, bizim ve CFR Cluj'ün kazanması. Bu çok büyük avantaj sağlar bize. En azında son maça giderken puan farkıyla gidilir. İddiası olan takım sayısı 2'ye düşer. Bunun dışında orada galip gelmek de yetmez. Eğer Braga, CFR Cluj'den puan alırsa, ilk maçın 94. dakikasında yediğimiz golden dolayı en az 2-0, belki 3-0 yenmemiz gerekir. Böyle bakılınca çok hesap var. En güzel hesap, hepsini kazanmak. Basittir bu hesap. Bu söylemleri ancak yarın akşam iki maçın da neticesi belli olduktan sonra yapabiliriz. İnşallah yarın bizim dediğimiz hesaplar olur."

    Terim, UEFA Avrupa Ligi'ne kalma seçeneğinin hatırlatılması üzerine, bu seçenekle ilgili bugüne kadar bir şey söylemediklerini belirtti.

    Fatih Terim, şöyle devam etti:

    "UEFA Şampiyonlar Ligi için neyin bize gerekli olduğunu söyledik hep. Türkiye'nin Avrupa'daki en başarılı, dünyada en çok tanınan takımı Galatasaray'ın orada olmaması haberdir. Bir şekilde orada olmak bizim için önemlidir. Şu an itibarıyla UEFA Avrupa Ligi'ni düşünmüyoruz. Ama yarın şartlar bizi oraya bile kalmamazın çok önemli olduğu bir ortama götürebilir. Futbol böyle bir oyun. Arkadaşlarımız bunun bilinci içinde. Ümit ederim, hepimizin çok iyimser yaptığı hesapların tuttuğunu görürüz."

    Son oynanan Kardemir Karabükspor maçının kadrosundan en az 1 oyuncu değişikliği olacağını aktaran Terim, eksik futbolcuları bulunmadığını, Aydın Yılmaz'ın ise gribal rahatsızlığı olmasına karşın ihtiyaç duyulduğunda oynayabileceğini belirtti.

    -"Bu kadar puan kaybına rağmen lideriz"-

    Fatih Terim, Kardemir Karabükspor maçında alınan yenilginin morallerini bozduğunu ancak bunu hemen atlatıp, Manchester United maçına konsantre olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Galatasaray, kazanma alışkanlığını yerleştirmeye çalıştığımız ve bunu isteyen bir takım. Geçen seneden itibaren çok kolay olmadı ama çok şükür bu alışkanlığı yavaş yavaş ediniyoruz. Kendi sahamızda yenilmemiz hoş olmadı. Hepimizin morali bozuldu. Futbolun güzel yanı, hemen öbür tarafa konsantre olmak zorundasınız. Daha büyük bir sınav bekliyor. Bu kadar puan kaybına rağmen Galatasaray halen lider. Enteresan puanlar kaybetmeseydik, puan durumunun ne
    olacağını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden belki bir 24 saat iyi geçmedi ama arkadaşlarımıza bunların olabileceğini, esas önümüzdeki işin Manchester United maçı olduğunu konuşarak aktardık. Bence o konuda bir sıkıntı kalmadı."

    -Fenerbahçe Kulübü açıklamasına ilginç yanıt-

    Fatih Terim, Fenerbahçe Kulübü'nün bugün yaptığı açıklamada, "kendisini de ima eden cümleler bulunduğunun" belirtilmesi ve görüşünün sorulması üzerine, açıklamadan haberi olmadığını ifade etti.

    Açıklamanın bilinçli olduğunu savunan Terim, "Bugün mü yapıldı? Zaten ya bugün, ya da maç günü...Ben söyleyeceğimi söyledim. Bizim önemli işlerimiz var
    burada" diye konuştu.

    Sarı-kırmızılı teknik adam, yarınki karşılaşmanın hakemiyle ilgili yorumlar için bir şey söylemeyeceğini belirterek, "Sadece ilk maçtaki Alman hakemle ilgili bir serzenişte bulunduk. Ama bu konuda fazla bir şey demeye gerek yok. Ümit ederim ilk maçtaki hatalar olmaz. Eğer bir avantaj sağlayacaksa da inşallah bizim lehimize olur" dedi.

    -Taraftara mesaj-

    Fatih Terim, Manchester United maçında sarı-kırmızılı taraftarların desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Tarihimizin en önemli maçlarında biri olduğu açık. Taraftarımızın da müthiş bir hazırlık içerisinde olduğuna, takımlarını son noktaya kadar destekleyeceklerine eminim. Galatasaray taraftarının avantajı var. Bu tip maçlara alışkınlar. Başarıyı görmüş, Avrupa'nın dört bir yanında kazanmış, şampiyon olmuş, Süper Kupa kazanmış, çeyrek finallere çıkmış bir ekibin tecrübesine sahiptir bizim taraftarımız. Bu tarihi günlerden birini yaşama adına onlara çok ihtiyacımız var. Oyuncularımızla bütünleşeceklerdir inşallah. Yarın hiç olunmadığı kadar toleranslı olunacaktır. Tecrübeleri onlara Avrupa'da bunun yapılması gerektiğini öğretmiştir. Oyuncularla yüreklerini birleştirdiklerinde hangi başarıların yaşandığını gördüler. Onlara yine muhteşem bir gece yaşatma düşüncesindeyiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow