hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 golde de Burak Yılmaz imzası

    5 golde de Burak Yılmaz imzası
    expand

    Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz, bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın attığı 5 gole de imza atarken, Tuncay Şanlı'nın rekorunu da egale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 5. maçında Manchester United'ı 1-0 yenen Galatasaray, puanını 7'ye çıkardı.

    Manchester United'a grupta bu sezon ilk yenilgisini yaşatan sarı-kırmızılı ekip, yine 7 puana sahip CFR Cluj'ün averajla üzerinde yer alarak, ikinci sıradaki yerini korumayı başardı.

    Gruptaki son maçını deplasmanda Braga ile yapacak olan "Cim Bom", adını son 16 ekip arasına yazdırma yolunda önemli bir adım attı.

    Grubun son haftasındaki Braga-Galatasaray ve Manchester United-CFR Cluj karşılaşmalarının sonuçları, Manchester United'ın ardından bir üst tura adını yazdıracak ikinci ekibi belirleyecek.

    -UEFA Avrupa Ligi cepte-

    Galatasaray, Manchester United karşısında elde ettiği galibiyetle, UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı da garantiledi.

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu ikinci sırada bitirip son 16 takım arasına kalma şansını, deplasmanda Braga ile yapacağı maça taşıyan "Cim Bom", Braga'nın deplasmanda CFR Cluj'e yenilerek 3 puanda kalmasıyla, en kötü ihtimalle yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilme biletini cebine koydu.

    -Burak Yılmaz tutulmuyor-

    Manchester United karşısında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atan Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste çıktığı 3. maçta da skor üretmeyi başardı.

    CFR Cluj'le İstanbul'da yapılan maçta sarı-kırmızılı ekibin tek golünü atan Burak, Rumen ekibiyle deplasmanda yapılan maçta ise 3 gol kaydederek "hat-trick" yapmayı başarmıştı.

    Burak, Manchester United maçındaki golüyle Galatasaray adına "Devler Ligi"nde attığı gol sayısını 5'e yükseltti.

    -Manchester United'ı ilk kez yendi-

    Galatasaray, tarihinde 6. kez karşı karşıya geldiği Manchester United'ı ilk kez yenmeyi başardı.

    "Kırmızı Şeytanlar" ile ilk kez 1993-1994 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşılaşan sarı-kırmızılılar, deplasmanda 3-3, İstanbul'da ise 0-0 biten maçların ardından rakibini "Devler Ligi"nin dışına itti.

    Galatasaray, 1994-1995 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda tekrar eşleştiği rakibine karşı, İstanbul'da 0-0 berabere kalıp, deplasmanda 4-0 yenildi.

    Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki ilk maçını da deplasmanda İngiliz ekibine karşı oynayan "Cim Bom", bu mücadeleyi 1-0 yitirdi.

    Öte yandan, daha önce Türk ekipleriyle 13 karşılaşma oynayan Manchester United'ı, Fenerbahçe 2, Beşiktaş ise 1 kez yenmeyi başardı.

    -51 bin 278 taraftar-

    Sarı-kırmızılı taraftarlar, Manchester United maçında Türk Telekom Arena'nın tribünlerini doldurdu. Yapılan açıklamada, mücadeleyi 51 bin 278 taraftarın takip ettiği
    belirtildi.

    Burak Yılmaz'ın maç sonu açıklamaları

    Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, camia olarak bir bütün olduklarını ifade ederek, "Takım arkadaşlarımız, camiamız, yönetimimiz hepimiz bir bütün olduk. Buna inandık ve başardık" diye konuştu. 

    Türk Telekom Arena'da çok güzel bir atmosfer olduğuna vurgu yapan Burak, "Taraftarlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Oyundan düştüğümüz zamanlarda bize itici güç oldular. İstediğimizi aldık, çok mutluyuz. Önümüzde Braga maçı var, ona bakacağız" şeklinde konuştu.

    Kendi performansıyla ilgili bir soru üzerine golcü oyuncu, "İyi gittiğimi düşünüyorum. Takım olarak da iyiyiz. İyi performansımda takım arkadaşlarımın çok büyük emeği var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" yorumunda bulundu.

    -Hamit: "İstediğimiz sonucu aldık"-

    Manchester United karşısında bölüm bölüm iyi oynadıklarını aktaran Hamit Altıntop ise istedikleri sonucu aldıklarını dile getirdi.

    Burak gibi taraftarın desteğine vurgu yapan deneyimli oyuncu, "Bugün istediğimiz sonucu aldık. Bölüm bölüm istediğimiz futbolu oynadık. Taraftarımızın inanılmaz desteği vardı. Böyle bir maçta sonuca gittiğimiz için mutluyuz. Hedefimize henüz ulaşamadık. Zorlu bir deplasmanımız var. İnşallah turu atlarız" ifadelerini kullandı.

    Maçın ikinci yarısında direkten dönen bir şutu olduğunun hatırlatılması üzerine Hamit, "Gol olmasını isterdim ama maalesef olmadı. 1-0 kazandık. Onun için hiçbir şeyden şikayetçi değilim" diye konuştu.

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde genel olarak iyi bir futbol ortaya koyduklarının altını çizen Hamit Altıntop, "Hak ettiğimiz bir pozisyondayız. Ama turu atlamazsak bunun değeri kalmaz" şeklinde konuştu. 

    Deplasmanda oynayacakları Braga maçına da değinen Hamit, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Braga'nın iddiası kalmadığı için rahat bir şekilde maça çıkacak. Kendi taraftarları karşısındaki son maçlarında olumlu sonuç almaya çalışacaklardır. İnşallah turu atlamak için gerekli oyunu oynar ve skoru alırız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow