hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stoch'un golü finale kaldı

    Stochun golü finale kaldı
    expand

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) düzenlediği ve en iyi gole verilen Puskas Ödülü'nün bu yılki adaylarından Fenerbahçeli Miroslav Stoch'un attığı gol, oylama sonunda son 3 aday arasına kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA tarafından efsanevi Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen "En iyi gol" ödülünün adayları arasında yer alan Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch, oylama sonunda Atletico Madrid'de oynayan Kolombiyalı Radamel Falcao ve Santos forması giyen Brezilyalı Neymar ile ödül için yarışacak son 3 aday arasına kalmayı başardı.

    Stoch, 3 Mart'ta Gençlerbirliği'ne karşı köşe vuruşundan yapılan ortaya, ceza yayının dışından gelişine attığı vole golüyle Puskas Ödülü için yarışacak. 

    FIFA'nın resmi internet sayfası üzerinden yapılan oylamada, Stoch'un takım arkadadaşı Senegalli Moussa Sow, Arjantinli Lionel Messi, Ganalı Agyemang Badu, Fransız Hatem Ben Arfa ve Eric Hassli, Meksikalı kadın futbolcu Olivia Jimenez ve Bolivyalı Gaston Mealla da adaylar arasında bulunuyordu.

    2010 yılında Hamit Altıntop'un milli formayla Kazakistan'a attığı golle kazandığı ödülü, 2009 yılında Cristiano Ronaldo, 2011'de ise Neymar aldı. 

    Puskas Ödülü, 7 Ocak 2013 tarihinde İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA Altın Top Gala Töreni'nde açıklanacak. Galada, kadınlarda ve erkeklerde yılın en iyi futbolcularının yanı sıra, Yılın En İyi İlk 11'i ile erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri de ilan edilecek.

    Galada ayrıca, FIFA Başkanlık Ödülü ve FIFA Fair Play Ödülü de sahiplerini bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow