hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor güle oynaya kazandı

    Trabzonspor güle oynaya kazandı
    expand

    Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Şanlıurfaspor'u 4-0 mağlup eden Trabzonspor tur atladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziraat Türkiye Kupası 5. tur mücadelesinde Avni Aker Stadyumu'nda Şanlıurfaspor'u ağırlayan Trabzonspor'da hedef tur atlayarak kendini taraftarına affettirmekti. Maça hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 12. dakikada bu sezon Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Yasin Öztekin'in ceza sahası dışından muhteşem vuruşuyla 1-0 öne geçti.

    Farkı artırma arayışlarında olan ev sahibi ekip, ikinci gol için fazla beklemedi. 24. dakikada soldan Emerson'un kestiği topu ustaca bir kafa vuruşuyla uzak direğin dibinden ağlara gönderen Olcan Adın oldu. 2-0'dan sonra rakip kalede gol arayan Şanlıurfaspor'un bir topu direkten döndü ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

    İkinci yarıya Şanlıurfaspor daha iyi başladı. 50. dakikada Serdar Özkan ve 55. dakikada Yiğit'le yakaladıkları %100'lük gol pozisyonundan sonuç alamayan konuk ekip, bu dakikadan sonra yaptığı oyuncu değişikliklerinden de olumlu sonuç alamadı. 80. dakikada Tunç'un çizgiden çıkan şutu haricinde pozisyon bulamayan Şanlıurfaspor, kalesinde 3. golü 85. dakikada gördü. 2 dakika önce oyuna giren Brezilyalı yıldız, ceza sahası dışından plase bir vuruşla topu sol doksana yolladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyun disiplininden tamamen kopan Şanlıurfaspor, bu golün henüz santrasında kaptırdığı topta Paulo Henrique'nin aşırtma golüne engel olamadı ve Karadeniz Fırtınası 2 dakikada bulduğu iki golle durumu 4-0 yaptı ve maç da bu skorla sona erdi.

    Bu sonuçla Şanlıurfaspor'un Ziraat Türkiye Kupası macerası sona ererken Trabzonspor son 16'ya kalarak yoluna devam etti.

    Şenol Güneş'in maç sonu açıklaması

    Ziraat Türkiye Kupası'nda Şanlıurfaspor'u 4-0 yenerek 5. tura yükselen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, "İki takım arasında kalite farkı olması doğal. Bu da skora yansıdı" dedi.

    Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 4-0 gibi bir skorun, turu geçmenin olumlu şeyler olduğunu belirterek, "Gollerin erken gelmesi gayet iyi. Ama gollerden sonra yavaş oynamamız rakibin daha çok topla oynamasını sağladı. Rakibe oynama izni verdik. Defansif anlamda rakiple boğuşmada sıkıntılar oldu. Onun dışında oyun kontrolü bizdeydi" diye konuştu.

    4-0'lık skora rağmen daha da fark bulabilecek bir maç oynadıklarını kaydeden Güneş, "Ama gol de yiyebilirdik. Rakibin özellikle öndeki oyuncuları Serdar, Tisdell, Gökhan bireysel olarak yetenekli oyuncular. Şanlıurfaspor'da çok iş yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Tabi iki takım arasında kalite farkı olması doğal. Bu da skora yansıdı. Hak ettiğimiz bir sonuç oldu" ifadelerini kullandı.

    -Şanlıurfaspor cephesi-

    Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, oyuna istedikleri şekilde başlayamadıklarını, erken sayılabilecek bölümde 2-0 geriye düştüklerini belirtti.

    Trabzonspor gibi rakip karşısında 2-0'dan maçı çevirmenin zor olduğunu ifade eden Kaya, "Yine de oyun disiplininden kopmadık. İkinci yarı 60-70.

    dakikalar arası net pozisyonlar bulduk. 2-1 hatta 2-2 yapabilirdik. Ancak son anlarda maçı çeviremeyeceğimizin hissiyle de goller gördük. Böyle farklı skoru hak etmediğimiz maçta 4-0 geriye düştük ve elendik. Trabzonspor, uzaktan şutlarla bizim olumsuz anlarımızda ceza kesti. Fatura ve skor bizim için ağır oldu" dedi.

    Kaya, oyunun bazı bölümlerinde iyi görüntü verdiklerini, bu nedenle oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

    Şanlıurfaspor Yardımcı Antrenörü Metin Ümit Yıldız ise skor anlamında beklemedikleri bir maçın oynandığını belirterek, şunları kaydetti:

    "Yoksa performans anlamında bizim için oldukça iyi bir maç oldu. Sporun haricinde büyük bir güzellik yaşandı. Çünkü ülkede alışık olmadığımız maçlar oynuyoruz. Şiddet ve küfür oluyor herkes birbirini boğazlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama bugün Trabzonspor ve Şanlıurfaspor takımları bu anlamda güzel bir maç oynadılar. Zaten kardeş takımlar, öyle ilan edildiler. Buna yakışan bunu destekleyen bir maç oldu. Bunun ülkeye örnek olmasını diliyorum. Ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Skor üzerinden değil de performans üzerinden değerlendirirsek hem onların gelişmesi hem ülke futbolunun biraz daha keyif verecek noktaya geleceğini düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow