hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "UEFA'nın Euro 2020 kararı dava edilebilir"

    UEFAnın Euro 2020 kararı dava edilebilir
    expand

    UEFA'nın Türkiye'nin evsahipliği için aday olduğu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın, kıtanın değişik şehirlerinde oynanacağını açıklamasının ardından Avukat Emin Öztürk, UEFA'nın bu kararının dava edilebileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yıllarda CAS, FIFA ve UEFA davaları ile TFF Tahkimi gibi milli ve milletlerarası spor hukuku konularında çalışmaları olan Av. Emin ÖZKURT yaptığı açıklamada "Türkiye'nin resmi adaylıkta bulunduğu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası süreci UEFA'nın talimatları uyarınca başlamış ve ilerlemekte olan bir süreçti. UEFA'nın daha önceki adaylıklarda olduğu gibi adaylık sürecini yürütmesi lazımdı. Böylece önceden bilinen şartlar altında, adil rekabet koşulları çerçevesinde bir yarış gerçekleştirilecekti, ancak bu böyle olmadı" dedi.

    "Euro 2020 süreci UEFA Talimatları uyarınca resmen başlamış ve ilerlerken, UEFA'nın kendi uygulamalarını bir kenara bırakıp yepyeni bir sistem getirmesi hukuken yerinde değildir" diyen Özkurt "Türkiye'ye karşı yapılan bu hareketin, oyun başladıktan sonra kural değişikliğine gitmekten başka bir anlamı yoktur. Hal böyleyken Türkiye'nin ve resmi adaylık beyanında bulunmuş diğer ülkelerin, menfaatlerinin ihlal edilmiş olmasından hareketle spor yargısına başvuruda bulunma hakları olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

    Sürecin henüz tamamlanmadığını da belirten Emin ÖZKURT "Bu yeni format UEFA içerisinde henüz neticelenmiş değil. Bu konu UEFA'nın Milli Takımlar Müsabaka Komitesi'ne gidecek ve buradan çıkacak bir rapor tekrar UEFA İcra Kurulu'na gelecek. Ancak, bu noktadan sonra UEFA içerisinden farklı bir karar çıkması ihtimali yok denecek kadar azdır, boşuna ümit beslememek gerekir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow