hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Terim'e göre maçın dönüm noktası...

    Fatih Terime göre maçın dönüm noktası...
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kazanılan Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada "Önemli bir zamanda önemli bir galibiyet elde ettik" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe derbisini 2-1 galip tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

    Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, herhangi bir lig maçından farkı olmayan bir müsabaka oynadıklarını kaydederek, "Ancak bu hafta ligde alınan sonuçlar ve karşılaşmanın ezeli rakibimize karşı olması, maça ayrı bir mana kazandırdı. Hangi şartlarda olursa olsun, nasıl oynarsanız oynayın, kazanmak güzel bir şey" dedi.

    Sarı-kırmızılı futbolcuları, sergiledikleri performanstan, mücadele isteklerinden ve verdiği görevleri yerine getirmelerinden dolayı canı gönülden kutladığını aktaran tecrübeli teknik adam, "Tüm zorluklara rağmen, Avrupa'nın en büyük kupasında ilk 16'da, ligde de lider durumdayız. Bu nedenle memnunum" ifadelerini kullandı.

    -"Derbide kazanmak 3 puandan fazlasıdır"-

    Galatasaray-Fenerbahçe derbilerini tüm ülkede, hatta yurtdışında bekleyen önemli bir futbolsever kitlesinin bulunduğunu dile getiren Fatih Terim, alınacak sonucun da aynı ölçüde önem taşıdığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

    "Bu maçları kazanmak 3 puandan fazlasıdır. Kaybedilince sadece puan kaybedilmiyor. Moral kaybediyorsunuz, sıkıntılı günler geçirebiliyorsunuz. Öyle maçlardır ki, aşırı konsantrasyon zarar verir, gerilim yapar. Az konsantrasyon olsa, rakibiniz önemli. Onu tavında, deminde, tam doğru tutmak gerekir. Ne biraz fazla, ne biraz az. Biz de hafta içi Türkiye Kupası'ndan elendik. Öyle günler yaşıyoruz ki, Şampiyonlar Ligi'nde ilk 16'ya giriyoruz, geliyoruz kupada yenilip eleniyoruz. Ardından Fenerbahçe gibi bir rakibe karşı oynuyoruz. Kaybetsek liderliği ve moralimizi verirdik. En iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyordu. Oyuncularımızın büyük bölümü yeni olduğu için, iyi hazırlamak zorundayız. Bu rekabeti bilen oyuncuları hazırlamaya gerek yok. Bence iyi hazırlandık, öyle gözüküyor."

    -"Biraz satranç gibiydi"-

    Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında ikinci yarıyı ilk yarıdan daha iyi oynadıklarını kaydederek, "Açıkçası biraz satranç gibiydi. Kolay değildi iki taraf için de. Saha içinde ve dışardan müdahaleler yaptık. Bir saniye bile konsantrasyondan uzak olunmayacak bir oyundu. İkinci yarı pas yüzdesi olarak, baskı yapma, pozisyon üretme ve pozisyon vermeme konularında iyiydik. Hak ederek çok güzel bir galibiyet aldık" diye konuştu.

    Geçmişte Fenerbahçe'nin bu maçlarda psikolojik üstünlüğü olduğundan bahsedildiği hatırlatılarak, son iki sezonda bunun tersine mi döndüğü şeklindeki bir soru üzerine Terim, "İnşallah öyledir ama ben bunu diyemem. Ümit ederim öyledir. Derbilerde kazanmak her zaman önemlidir. Puan dışında yanında getirdikleri ve kazandırdıklarıyla, camiaya, taraftara verdiği moralle önemlidir" yanıtını verdi.

    -"Kuyt-Gökhan ikilisini durdurmak kolay değil"-

    Sarı-kırmızılı teknik adam, sol kanatta oynayan Riera ve Amrabat'ın performansını överken, "Riera hakikaten iyi oynuyor. Sol açıktan sol beke gelerek en kritik maçlarda, Şampiyonlar Ligi dahil, görev verdiğimiz bir arkadaşımız. O mevkide sıkıntı çekmeyiz ama onu ilerde de kullanabiliriz. Bizim oyunumuzda bekler önemlidir. İleri çıkan bekleri çok seviyorum. Bugün Amrabat'ın da çok faydası oldu ona. Kuyt ve Gökhan ikilisi çok önemli isimler. Onları durdurmak ve atağa çıkmak kocaman bir yürek, akıl ve teknik beceri istiyor. Bunu yaptılar" şeklinde konuştu.

    -"Transfer döneminde 1-2 takviye yapabiliriz"-

    Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi düşünülerek devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağı sorusuna Terim, "Maçların bitimini bekliyoruz. Ondan sonra gerekli girişimleri yapacağız. Transfer olmasa da ben kadroma güveniyorum. Beni sevindiren konu, biz önemli maçları iyi oynama başladık. İyi konsantre oluyoruz ve neticeyi alıyoruz. Yine de transfer döneminde 1-2 takviye yapmayı düşünüyoruz. İlla bir oyuncuyu alıp, birinin yerine koymak değildir transfer. Alternatifi az olan bir mevkiye de hazırlığımızı yapabiliriz. Almış olmak için de almayız. Bize katkıda bulunacak, seviye atlatacaksa 'evet' deriz" cevabını verdi.

    Sezon başında kendilerine "Rüya Takım" benzetmesi yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Bu konuda biz ağzımızı bile açmadık. Oynadıkça daha iyi oynamak, kazandıkça eksiklerimizi da çok görmemiz gerekir. ideale daha çok var. O kadar kolay olmuyor. Hakikaten çok çalışmamız lazım. Büyüdükçe daha çok çalışmasını bilmeli, hatalarımıza, bir daha yapmama adına büyük bir özveriyle çalışarak cevap vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow