hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım "net" konuştu

    Aziz Yıldırım net konuştu
    expand

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray ile ligin ikinci yarısında Kadıköy'de yapacakları maça sarı-kırmızılı taraftarların alınmayacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-lacivertli yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve Deniz Tolga Aytöre ile FB TV'deki "Gündem Özel" programına katılan Yıldırım, Galatasaray ile oynadıkları maç öncesinde derbilerde deplasman yasağının kaldırılması için sarı-kırmızılı kulübe, valiliğe ve Türkiye Futbol Federasyonu'na yazılar yazdıklarını kaydetti.

    Yıldırım, "(Galatasaray maçına seyircimiz gitsin, ikinci maçta onlar gelsin) dedik. Çözüm için bir başlangıç yapalım istedik, maalesef hüsrana uğradık. Biz samimiyiz, samimi olarak konuşuyoruz. Hazreti Mevlana'nın 'Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol' diye bir sözü var. Biz samimiydik, olduğumuz gibi göründük. Ancak karşı taraflar göründüklerinin dışında, arkada, kafalarında başka şeyler olduğu için bunu ortaya koyamıyorlardı. Bunu gördük" diye konuştu.

    Başkan Vekili Abdullah Kiğılı'nın, yeni bir tavır alınacağını bilmediğinden derbi maçtan sonra Galatasaraylı taraftarların Kadıköy'deki maça gelmesi yönünde konuştuğunu vurgulayan Yıldırım, "İkinci maçta bir Galatasaray taraftarı bile stada gelemez. Abdullah Bey'in söylediği söz iyi niyetli. Yıllarca bizim taraftarımız statta gösteriler yaptı. Geçen yıl ve bu sene statta fazla şeyler yapmadık. Çünkü Türk sporunda biz Fenerbahçeliler kırgınız, üzgünüz ama inançlıyız" ifadelerini kullandı.

    -"Bizi 6-0 yenmeleri gerekiyor"-

    Galatasaray'a 2-1 yenildikleri maçla ilgili de yorum yapan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

    "Psikolojik üstünlüğün Galatasaray'a geçmesi için Galatasaray'ın bizi 6-0 yenmesi gerekiyor. Ben iddia ediyorum, mayıs ayında Galatasaray ile stadımızda oynayacağımız maçla bir 10 yıllık süreç daha başlayacak. Galatasaraylılar her yere yazdıkları, gündeme getirdikleri mayıs ayında sadece yarım puan fark ile şampiyon oldular. Fenerbahçe'nin başına 3 Temmuz süreci getirilmeseydi, biz şampiyon olurduk. Ancak Fenerbahçe'nin önü kesildi. 2006'da yapıldığı gibi."

    -"(8-9 maç ceza olsun) deniyor, ömür boyu versinler"-

    Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören oyuncuları Meireles ile ilgili maçtan sonra hakem raporunun sızdırıldığını ve kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:

    "(8-9 maç ceza olsun) deniyor. Yapmışsa ceza alsın. Gece hakemin soyunma odasında yazdığı ilk raporu açıklayalım, sonra yazılan raporları açıklayalım eğer bunlar üst üste oturuyorsa bizim söyleyeceğimiz hiçbir şey yok. Hepsi değişime uğruyor. O değişime uğradıktan sonra da basın yoluyla kamuoyu oluşturulmaya ve bize ceza verilmeye çalışılıyor. Bence yanlış yapıyorlar. Ömür boyu men versinler. Başka türlü kurtulamazlar Fenerbahçe'den. Bugüne kadar kırmızı kart görmüş mü? Hayır. Fenerbahçe üzerine oynanan oyun devam ediyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün milattır, suskunluğumuz bitmiştir."

    -Teşvik primi iddiası-

    Aziz Yıldırım, Türkiye'de teşvik primi almayan tek takımın Fenerbahçe olduğunu iddia etti.

    "Bütün takımlar ne kadar temizse Fenerbahçe de o kadar temizdir" diyen Yıldırım, "Ne demek istediğimi hepsi anlasın. Türkiye'de tek takım teşvik primi
    almamıştır, o da Fenerbahçe'dir. Diğerleri de çıkıp 'almadık' desinler" ifadelerini kullandı.

    -"2 veya 3 transfer yapacağız"-

    Transfer konusunda teknik direktör Aykut Kocaman ile görüştüklerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

    "Aykut Kocaman dün geldi ve görüştük. (Gülerek) Kendisiyle küstük, dün geldi ve dayanamadı küs kalmaya. Hani diyorlar ya 'küsler' diye. Biz de geçen gün antrenmana gittik. Kendisi de hazırlık yapıyor, çalışıyor. 2 veya 3 tane transfer yapacağız. Muhakkak yapacağız ve şampiyon olacağız. Büyük oyuncularımızın hiçbirini satmayacağız. Stoch da burada kalacak. Hocanın verdiği liste dahilinde transferi yapacağız. Hedefimiz futbol, basketbol ve voleybolda şampiyonluk, 5'te
    5 yapmak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow