hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Grup maçlarının en iyisi Burak Yılmaz

    Grup maçlarının en iyisi Burak Yılmaz
    expand

    UEFA, Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz'ı Şampiyonlar Ligi grup maçlarının en iyi oyuncusu seçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA, Şampiyonlar Ligi grup maçlarının "en"lerini belirledi. Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz "en iyi futbolcu", Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund "en iyi takım", Milan'ın Fransız futbolcusu Philippe Mexes'in Anderlecht'e attığı röveşata golü ise "en iyi gol" seçildi.

    UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Burak Yılmaz'ın H Grubu'nu 2'nci tamamlayarak son 16 takım arasına kalan Galatasaray'ın 7 golünün 6'sına imza attığı belirtilirken, Yılmaz'ın kaydettiği 6 gol ile şimdiden, bir Şampiyonlar Ligi sezonunda en fazla gol atan Türk futbolcu olduğu da ifade edildi.

    Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının diğer ödülleri ise şöyle:

    En iyi maç: Real Madrid'in, bitime 5 dakika kala 2-1 gerideyken Manchester City'yi 3-2 yendiği D Grubu maçı.

    En güzel söz: Scott Brown (Celtic): "Evet, her maçtan önce Cesur Yürek filmini izler, İskoç eteklerimizi giyerek birlikte dans ederiz"

    En akılda kalan rakam: 6 - Paris Saint Germain forması giyen İsveçli forvet Zlatan Ibrahimovic'in, 6 farklı takım forması altında gol atan ilk oyuncu olması.

    İstenmeyen derece: Chelsea: E Grubu'nda bulunan İngiliz takımı, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıktan sonra grup maçlarında elenen ilk takım olarak tarihe geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow