hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PSV'den yarım düzine gol

    PSVden yarım düzine gol
    expand

    Hollanda Birinci Futbol Ligi;nde (Eredivisie) sezonun ilk yarısının son haftasında NAC Breda'yı 6-1 yenen PSV Eindhoven devreyi, aynı puana sahip FC Twente'nin önünde averajla lider tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güçlü rakibi AZ Alkmaar engelini 3-0'la geçen FC Twente ilk yarıyı ikinci sırada bitirirken, ligin sürpriz takımı Vitesse, son haftalarda aldığı kötü sonuçlara bir yenisini daha ekledi. Heerenveen deplasmanında 2-1 mağlup ayrılan Vitesse, ligi 5. sırada tamamladı.

    Geçen hafta NEC Nijmegen karşısında 2 puan kaybederek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan PSV, ilk yarının son maçında NAC Breda deplasmanında rakibine yarım düzine gol attı.

    Karşılaşmaya hızlı başlayan Eindhoven ekibi, aradığı golleri erken buldu. 11 ve 17. dakikada Lens ile 2-0 öne geçen PSV, ardından 29. dakikada Wijnaldum ve 37. dakikada Jorgensen ile farkı 4'e çıkardı.

    Ev sahibi ekip bu gollere 18. dakikada Buijs ile cevap vermeye çalıştıysa da soyunma odasına 4-1 yenik gitti. Baskılı oyununu ikinci yarıda da sürdüren PSV, 56. dakikada Narsingh ve 82. dakikada Locadia ile farkı iyice arttırdı ve karşılaşmadan 6-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 40'a çıkan Dick Advocaat'ın talebeleri ligin ilk yarısısını lider tamamlarken, 14 puanlı NAC Breda 17. sıraya geriledi.

    Eredivisie'de liderle aynı puana sahip FC Twente de haftayı galibiyetle tamamladı. Güçlü rakibi AZ Alkmaar deplasmanına çekinerek giden Twente, karşılaşmayı yıldız oyuncusu Chadli;nin güzel oyunu ve golleriyle 3-0 kazanmayı bildi. İlk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmada Twente ekibi, ikinci devrede bulduğu gollerle sonuca gitti. 47. dakikada Chadli ile 1-0 öne geçen Twente, 75. dakikada Castagnios;la farkı 2;ye çıkardı. 82. dakikada bir kez daha sahneye çıkan ve estetik açıdan belki de ilk devrenin en güzel golüne imza atan Chadli, takımını 3-0 öne geçirdi ve karşılaşma bu sonuçla tamamladı. Lideri yakından takip eden FC Twente, bu galibiyetle puanını 40'a çıkararak ilk devreyi ikinci sırada tamamladı. Bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamayan AZ Alkmaar ise 18 puanda kalarak devreyi 12. sırada bitirdi.

    Sezonun ilk devresinde ortaya koyduğu güzel futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Vitesse, üç hafta önce başlayan kötü gidişe Heerenveen karşısında da son veremedi. Geçen hafta evinde RKC Waalwijk ile berabere kalarak 2 puan kaybeden Arnhem temsilcici, galibiyet parolasıyla gittiği Heerenveen deplasmanında 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Marco van Basten'in çalıştırdığı Heerenveen'in gollerini 30. dakikada Djuricici ve 50. dakikada Finnbogason atarken, rakip takımın tek sayısı 39. dakikada Kashia'nın ayağından geldi. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Vitesse bu mağlubiyetin ardından 35 puanda kalarak 5. sıraya gerilerken, puanını 18 çıkaran Heerenveen puan tablosunda 13. sıraya yerleşti.

    Utrecht deplasmanında 0-0 berabere kalarak çelme yiyen Ajax ile Groningen engelini 2-1;lik galibiyetle geçen Feyenoord ise puanlarını 37'ye çıkararak sezonun ilk yarısını 3. ve 4. sırada bitirdi.

    -Eredivisie'nin 18. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

    AZ Alkmaar-FC Twente.........:0-3
    sc Heerenveen-Vitesse........:2-1
    ADO Den Haag-NEC Nijmegen....:2-0
    Heracles Almelo-PEC Zwolle...:1-1
    NAC Breda-PSV................:1-6
    RKC Waalwijk-Willem II.......:0-0
    FC Utrecht-Ajax..............:0-0
    Feyenoord-FC Groningen.......:2-1
    VVV-Venlo-Roda JC Kerkrade...:2-4

    -Gol krallığı-

    Eredivisie'de gol krallığı yarışında bu haftayı boş geçmesine rağmen Vitesse'den Wilfried Bony, attığı 16 golle sezonun ilk yarısını birinci sırada tamamladı. Bu futbolcuyu 14'er golle Heerenveen'den Alfred Finnbogason ve Feyenoord'dan Graziano Pelle takip ediyor.

    Eredivisie'de sezonun ikinci yarısı 4 haftalık aradan sonra 18 Ocak'ta başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow