hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli motosikletçi rallide hayatını kaybetti

    Milli motosikletçi rallide hayatını kaybetti
    expand

    "Çöl Kaplanı" lakaplı 52 yaşındaki Milli motosikletçi Kemal Merkit, Transanatolia Rallisi'nde geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Kazada Merkit'e çarpan 19 yaşındaki Wouter Vaar Kamp da hayatını kaybetti. İtalyan sporcu Nirco Niotto ise yaralandı.

    Motor Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, Merkit'in ölüm haberini doğrulayarak, "Şimdi ben de yarışın olduğu yere gidiyorum, acımız çok büyük. Gerekli açıklamaları daha sonra yapacağız" dedi.

    Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, kaza haberini öğrendikten sonra başsağlığı mesajı yayınladı. Baykan, mesajında, "Milli motosikletçimiz Kemal Merkit'i müsabaka esnasında geçirdiği kazada kaybettiğimiz haberini büyük bir üzüntüyle aldım. Kemal Merkit, Türk sporuna büyük başarılar kazandırmış sporcuydu. Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, ilerleyen yaşına rağmen sporla içiçe yaşamış ve genç sporcu adaylarına örnek olmuş bir kişiydi. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve spor camiamıza sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.


    KEMAL MERKİT'İN ANISINA.... VİDEO


    Kaza nasıl gerçekleşti?

    Sabah saatlerinde Meke Gölü etabının startından kısa bir süre sonra yönünü bulmak Türk motosikletçi Kemal Merkit ile bir italyan motosikletçi, yönlerini araştırmak için durdu.

    Bu sırada arkadan gelen adı henüz belirlenemeyen Hollandalı bir sporcu Kemal Merkit'e çarptı. Merkit ile Hollandalı sporcu olay yerinde hayatını kaybetti.

    İtalyan motosikletçi ise kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.

    Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi, 5 Eylül'de Antalya'da Konyaaltı Beach Park'taki yapılan törenin ardından start almıştı.

    13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı Transanatolia Rallisi 11 Eylül'de Alanya'da tamamlanacaktı.

    4 Eylül günü başlayan TransAnatolia rallisinde mücadele eden Kemal Merkit, Motosiklet dalında 8. sırada bulunuyordu.

    Bu kaza nedeniyle yarışlar da iptal edildi.

    Çöl Kaplanı Kemal Merkit

    Çöl kaplanı lakaplı Kemal Merkit, Dakar Ralli'sinde de mücadele etmişti.

    Avusturya Lisesi mezunu Kemal Merkit (tam adı Mustafa Kemal Merkit) birçok farklı motosiklet disiplininde yarışlara katıldı.

    2002 yılında Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk pilotu olan Merkit, 2010 Dakar Rallisi'nde "Servis desteği olmadan yarışanlar" kategorisinde 1. olmuştu.

    Merkit, aynı kategoride 2011'de de 2. oldu.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow