hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yelken'de 5 sporcu

    Yelkende 5 sporcu
    expand

    2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye'yi yelken branşında 4 sınıfta 5 sporcu temsil edecek.

    27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, Nazlı Çağla Dönertaş "Laser Radial", Mustafa Çakır "Laser Standart", Alican Kaynar "Finn", Deniz ve Ateş Çınar kardeşler ise "470" sınıfında mücadele edecek.

    Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcular, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı (TYF) Nazlı İmre'nin de katıldığı basın toplantısında, hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

    TYF Başkanı İmre, yaptığı açıklamada, Londra'ya giden yolun kolay olmadığını ifade ederek, "Sporcularımızın bağlı oldukları kulüplerin başkan ve yöneticilerine, kulüp antrenörlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

    Yelken branşında olimpiyatlarda bugüne dek yakaladıkları en büyük başarının 8.'lik olduğunu anımsatan İmre, "Sidney Olimpiyatları'nda Enver Adakan ile bunu yakaladık. İlk 8, olimpiyatlar için önemli, çünkü ilk 8'e olimpik diploma veriliyor. Bu olimpiyatta da öncelikli hedefimiz, olimpik diploma" diye konuştu.

    -Sporcular-

    Londra'da "Finn" sınıfında yarışacak Fenerbahçe Kulübü sporcusu Alican Kaynar, çok mutlu olduğunu anlatarak, "8 sene önce koyduğum hedefe ulaştım. İnşallah her şey yolunda gider, başarılı sonuçlar alırız" dedi.

    "470" sınıfında mücadele edecek İstanbul Yelken Kulübü sporcusu Deniz Çınar ise ikinci kez olimpiyatlara katılacağını belirterek, "2008'de de katılmıştım. Çok daha hazırlıklıyız ve iddialıyız. Rakiplerimizle aramızdaki seviye farkını kapattık. Aldığımız dereceyi, yukarı çektik. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

    İstanbul Yelken Kulübü sporcusu Ateş Çınar da ağabeyiyle katıldıkları ilk olimpiyatın kendileri açısından zorlu geçtiğini aktararak, şunları söyledi:

    "İlki biraz hızlı oldu. Zor oldu, okullarımızı dondurduk ve olimpiyatlara gitmeye çalıştık. Orada heyecanlaydık. Bu kez sakin ve iddialıyız. Çok tecrübeli antrenörlerle çalıştık. Her şey daha güzel olacak"

    Fenerbahçe Kulübü sporcusu Nazlı Çağla Dönertaş, 2 yıldır Londra Olimpiyat Oyunları'na hazırlandığını kaydederek, "Okulumu dondurdum. Çok yoğun ve tempolu bir dönem geçirdik. Fenerbahçe, federasyon ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Hedefim 2016'da madalya almak. Burada elimizden geleni yapacağız ama esas hedef 2016" diye konuştu.

    Heybeliada Su Sporları Kulübü sporcusu Mustafa Çakır ise olimpiyat hayalinin 2004'te başladığını ifade ederek, "Uzun bir aradan sonra olimpiyat hayalimi gerçekleştireceğim. İlk olmasına rağmen kendimi hazır hissediyorum. İnşallah hedeflerimi gerçekleştirdikten sonra ülkeme döneceğim" dedi.

    -Olimpiyat öncesi yoğun program-

    Olimpiyat Oyunları öncesi "470" ve "Finn" sınıfı sporcuları İngiltere'de kampa gidecek. "Laser" sporcuları ise Çeşme'de kamp yapacak. "Laser" sınıfında mücadele eden sporcular, temmuz ayı başında Fransa'da yapılacak "Laser Standart" ve "Laser Radial" Avrupa Şampiyonası'na katılacak. "470" sporcuları ise temmuz ayı başında İskoçya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katıldıktan sonra 24 Temmuz'da Londra'ya hareket edecek.

     -2 hakem görev alacak-

    Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'nda 2 Türk hakem görev yapacak.

    Uluslararası hakem ve yarış yöneticisi İlker Bayındır, Londra Olimpiyat Oyunları'nda "RS:X windsurf" sınıfı start botunda teknik üye olacak. Pınar Coşkuner Genç ise Paralimpik Oyunları'nda ISAF Parkur Temsilcisi olarak görev alacak. Genç, Paralimpik Oyunları'nda görev yapan ilk Türk kadın hakem olacak.

    Bu arada, Londra'da Türk takımının kafile liderliğini Selma Altay Rodopman, olimpik performans yöneticiliğini ise Kemal Muslubaş yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow