hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IOC soruşturma başlattı

    IOC soruşturma başlattı
    expand

    Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), milli olimpiyat komitelerinin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın biletlerini karaborsacılara sattığı haberleriyle ilgili soruşturma başlattı.

    İngiliz Sunday Times gazetesinin haberini değerlendiren IOC'nin yönetim kurulunun dün video konferans yoluyla olağanüstü toplantı yaptığı bildirildi.

    IOC'nin açıklamasında, kurumun bu haberleri çok ciddiye aldığı ve derhal soruşturma başlattığı belirtildi. Yolsuzluğun kanıtlanması halinde IOC'nin milli olimpiyat komitelerine en ağır yaptırımı uygulayacağı kaydedildi.

    Sunday Times'ın haberinde, milli olimpiyat komitelerindeki bazı yetkililerin, kendilerine verilen biletleri yasak olmasına rağmen yabancı
    karaborsacılara fahiş fiyatlarla satmayı kabul ettiği ileri sürüldü.

    Gazetenin, kendilerine Orta Doğulu karaborsacı süsü veren muhabirleri, ülkelerin milli olimpiyat komitelerine bağlı 30 kadar acente ve görevliyle temasa geçti ve bu kişilerin kendilerine verilen biletleri değerinin 10 kat fazlasına satmayı kabul ettiğini ortaya çıkardı.

    Görüşmelerin gizli kameraya alındığı belirtilen haberde, bu kişiler arasında, Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos'un da bulunduğu ileri sürüldü.

    Haberde, Sırbistan bilet acentesinin elindeki 1500 bilet için 99 bin euro talep ettiği ve Çin acentesinin bir bilet için 7500 avro istediği yazıldı.

    27 görevli ve aracı kurumun, biletlerin karaborsada satılmasını kabul ettiği belirtilen habere göre, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesiminde bilet satma yetkisi bulunan eski İsrailli yüzücü Yoav Bruck de muhabirlere 525 bileti 66 bin sterline satmayı kabul etti.

    IOC'nin, milli olimpiyat komitelerine olimpiyatlar için 1,2 milyon bilet dağıttığı, bu biletlerin ülke içinde satılmasının gerektiği ve yabancılara satılmasının yasak olduğu belirtiliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow