hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derya Büyükuncu 6. kez olimpiyatlarda

    Derya Büyükuncu 6. kez olimpiyatlarda
    expand

    Uluslararası Yüzme Federasyonu, Derya Büyükuncu'yu 2012 Londra Olimpiyatları'na davet etti. Büyükuncu böylece 6. kez olimpiyat oyunlarında yarışma hakkını elde ederek tarihe geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli yüzücü Derya Büyükuncu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

    Derya Büyükuncu, 6. kez olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazandı. Böylece Derya Büyükuncu adını olimpiyat tarihine yazdırmış oldu.

    Büyükuncu böylece, kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu. Daha önce olimpiyat oyunları barajını aşan Derya Büyükuncu'ya müjdeli haber Uluslararası Yüzme Federasyonu'ndan (FINA) geldi. FINA, Derya Büyükuncu'yu 200 metre sırtüstünde Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmesi için davet etti.

    -Doğum gününde gelen davet-

    FINA'nın daveti, Derya Büyükuncu'nun doğum gününe denk geldi.

    2 Temmuz 1976 tarihinde doğan Derya Büyükuncu, 36. yaş gününde 2 mutluluğu bir arada yaşamış oldu. İlk kez 16 yaşındayken 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Büyükuncu, 36 yaşında Londra Olimpiyat Oyunları'na katılarak üst üste 6 kez dünyanın en büyük spor organizasyonuna katılmış olacak.

    -Sporcu sayısı 107 oldu-

    Derya Büyükuncu'nun da olimpiyat oyunları daveti almasıyla Türkiye'nin Londra'da mücadele edecek sporcu sayısı 107'ye yükseldi.

    Türkiye, Londra'da 16 branşta 60'ı bayan 47'si erkek olmak üzere şu anda 107 isimle vize almayı başarmış durumda.

    Yüzmede Türkiye'yi temsil edecek sporcu sayısı da 5'e ulaştı. A barajını aşan Burcu Dolunay'ın dışında, Dilara Buse Günaydın, Hazal Sarıkaya ve Ediz Yıldırımer de FINA tarafından Londra'ya davet edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow